Ostebord, tapas eller din skyr til morgenmad, figenkompot passer til rigtig meget.
Jeg købte for nogle år siden et lille glas figen marmelade da vi skulle have tapas aften. Jeg har ikke set den igen, og tænkte at så måtte jeg bare selv i gang med gryderne. Det kom der denne dejlige figenkompot ud af.
Til et lille glas skal du bruge:
- 100 g tørrede figner (jeg bruger soft figner)
- 1/2 dl portvin
- 1 dl friskpresset appelsinsaft
- 1/2 dl vand
- 2 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
Start med at hakke fignerne fint.
Kom alle ingredienser i en lille gryde. Kom låg over gryden og bring det i kog. Når det koger, skru da ned på svag varme. Lad massen stå og simre i 20-30 minutter. Rør i det ind imellem.
Tag blandingen af varmen, purre det med en stavblender. Det behøver ikke være helt fint. Kom massen i et skoldet glas og sæt det på køl.
Jeg er sikker på, at dine børn, gæster og dig selv vil elske kompotten til lidt lækkert ost.
Ser god ud. Elsker tapas.
Den må jeg prøve.