Findes der noget mere sommerlig end en æggekage.
Vi nyder livet på terrassen (så længe det varer). Maden må i denne varme gerne være let og lækkert, og hvad er mere sommerlig end en æggekage. Jeg laver den gerne i ovnen, det synes jeg er nemmest når man laver til mange mand. Hvis man nu ikke er 6 mand i familien som vi er, så kan man enten halvere opskriften, eller bruge resterne kolde på madpakken.
Til et stort fad skal du bruge:
- 1 pakke wienerpølser i skiver
- 1 stort løg i tern
- 1 peberfrugt i tern
- Fedtstof til stegning
- 20 æg str m/l
- 3 dl mælk, jeg bruger sødmælk
- 3 store tsk bagepulver
- 2 tsk salt
- 1 lille tsk peber
Start med at stege pølserne. Når pølseskiverne har fået farve kommes de i et stort ovnfast fad. Steg herefter løg og peberfrugt på panden. Når løgene er bløde hældes blandingen over pølserne.
Kom æg, mælk, bagepulver, salt og peber i en skål, pisk det godt igennem med en elpisker. Hæld æggemassen over i fadet. Kom fadet i en forarmet ovn ved 200 grader i 40-45 minutter.
Jeg serverede stegt bacon, tomater, agurk, purløg og ristet rugbrød til.