Æggekage i ovnen

IMG_20180509_181228_175

Findes der noget mere sommerlig end en æggekage.

Vi nyder livet på terrassen (så længe det varer). Maden må i denne varme gerne være let og lækkert, og hvad er mere sommerlig end en æggekage. Jeg laver den gerne i ovnen, det synes jeg er nemmest når man laver til mange mand. Hvis man nu ikke er 6 mand i familien som vi er, så kan man enten halvere opskriften, eller bruge resterne kolde på madpakken.

Til et stort fad skal du bruge:

  • 1 pakke wienerpølser i skiver
  • 1 stort løg i tern
  • 1 peberfrugt i tern
  • Fedtstof til stegning
  • 20 æg str m/l
  • 3 dl mælk, jeg bruger sødmælk
  • 3 store tsk bagepulver
  • 2 tsk salt
  • 1 lille tsk peber

Start med at stege pølserne. Når pølseskiverne har fået farve kommes de i et stort ovnfast fad. Steg herefter løg og peberfrugt på panden. Når løgene er bløde hældes blandingen over pølserne.

dav

Kom æg, mælk, bagepulver, salt og peber i en skål, pisk det godt igennem med en elpisker. Hæld æggemassen over i fadet. Kom fadet i en forarmet ovn ved 200 grader i 40-45 minutter.

Jeg serverede stegt bacon, tomater, agurk, purløg og ristet rugbrød til.

dav

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *