Langtidshævede ciabatta brød

IMG_20180422_192402_731

Disse brød er så nemme at bage, og så smager de himmelsk.

Hvordan bager man brød sim bageren, hvor brødet er dejlig sej og med store huller inden i, og med en skorpe som knaser ved hvert bid? Jo det er faktisk slet ikke så svært. Faktisk ville mine to store børn sagtens kunne lave det her brød.

Til 3 brød har jeg brugt:

  • 7 dl koldt vand
  • 10-15 g gær
  • 5 tsk salt
  • 15 g bageenzymer (jeg køber det på nettet, det er altså ikke så dyrt, og er bare godt i alt brød)
  • 800 g manitoba mel (det kan man købe i Føtex og Bilka. Ellers kan bruges tippo 00 mel)
dav
Dette er bage enzymer, det får dejen til at hæve bedre, og det gør brødet mere sejt. 

Du skal starte aftenen forinden, dejen skal nemlig hæve 14 timer på køkkenbordet.

Du skal bruge en stor skål, jeg bruger hæveskålen fra Tupperware, der kan være ret meget i den, og det skal der kunne være, da dejen hæver MEGET.

dav

Start med at komme vand, gær og salt i skålen, rør det ud med en gaffel. Drys herefter bageenzym i vandet. Kom nu mel i vandet, rør det hurtig rundt med gaflen. Alt melet skal være vådt. Dejen er en smule våd og skal ikke æltes. Da jeg har en hæveskål kommer jeg bare låg over min skål. Hvis du ikke har låg til din skål kom da husholdningsfilm eller en klippet frysepose over skålen. Lad dejen stå i 14 timer på køkkenbordet. Pil ikke ved dejen undervejs, så falder den sammen.

Næste dag skal du inden du bager brødet tænde for ovnen. Jeg tænder på 275 grader varmluft. Ovnen SKAL være varm når brødet sættes ind i ovnen.

Kom godt med mel på køkkenbordet. Jeg kommer 4 store håndfulde ud på bordet. Hæld den våde boblende dej ud på bordet med mel. Nu skal der arbejdes lidt hurtigt. Vend dejen ind over sig selv, melet følger med.

 

dav
Gentag processen 3 gange. Husk dejen skal IKKE æltes, blot vendes ind over sig selv. Del nu dejen i tre stykker, jeg bruger en skarp kniv til det, da dejen er lidt sej at skære i. Træk stykkerne lidt længere og vend stykkerne i mel.

Kom dejen/brødet over på en bageplade med bagepapir. Kom bradepanden i ovnen med det samme.

dav

Bag brødet i 20 minutter ikke på nederste rille, men rillen lige over.

dav
Brødet får lidt mørke pletter. 

Brødet smager bedst den dag det er bagt. Men det smager til gengæld så godt, at man sagtens kan spise alt brødet.

dav
Og så med lidt smør, det smager skønt. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *