Varme hveder i luksus udgave

IMG_20170512_095938_285

Store bededag og varme hveder det er en tradition, vi holder fast i her i huset.

Jeg elsker at bage, så selvfølgelig bager jeg mine hveder selv. Jeg har flere opskrifter på hveder. Denne er luksus udgaven.

Til 12 hveder skal du bruge:

  • 400 g hvedemel  (plus lidt ekstra)
  • 100 g sigtemel
  • 100 koldt smør
  • 1.5 store tsk kardemomme
  • Revet skal af 1/2 øko citron
  • 1 spsk sukker
  • 1/2 tsk groft salt
  • 2 sammenpiskede æg
  • 2 dl lunken sødmælk
  • 50 g gær

Bland de to meltyper. Herefter smuldres denne kolde smør i melet. Tilsæt sukker, salt, kardemomme, citronskal og æg. Lun mælken, den må ikke blive for varm. Opløs gæren heri. Kom mælkeblandingen i melet. Ælt dejen godt igennem. Stil dejen til hævning et lunt sted i en time. Del dejen i 12. Form boller. Sæt bollerne i en smurt bradepande. Bollerne skal stå forholdsvis tæt. Pensel bollerne med æg. Stil bollerne til hævning i 45 minutter.

20170511_155827

Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 15 minutter.

IMG_20170512_100021_373

Hvederne kan med fordel fryses.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *