Store bededag og varme hveder det er en tradition, vi holder fast i her i huset.
Jeg elsker at bage, så selvfølgelig bager jeg mine hveder selv. Jeg har flere opskrifter på hveder. Denne er luksus udgaven.
Til 12 hveder skal du bruge:
- 400 g hvedemel (plus lidt ekstra)
- 100 g sigtemel
- 100 koldt smør
- 1.5 store tsk kardemomme
- Revet skal af 1/2 øko citron
- 1 spsk sukker
- 1/2 tsk groft salt
- 2 sammenpiskede æg
- 2 dl lunken sødmælk
- 50 g gær
Bland de to meltyper. Herefter smuldres denne kolde smør i melet. Tilsæt sukker, salt, kardemomme, citronskal og æg. Lun mælken, den må ikke blive for varm. Opløs gæren heri. Kom mælkeblandingen i melet. Ælt dejen godt igennem. Stil dejen til hævning et lunt sted i en time. Del dejen i 12. Form boller. Sæt bollerne i en smurt bradepande. Bollerne skal stå forholdsvis tæt. Pensel bollerne med æg. Stil bollerne til hævning i 45 minutter.
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 15 minutter.
Hvederne kan med fordel fryses.