Tebirkes

IMG_20180418_190126_240

Der findes ikke noget så godt som duften af nybagt brød.

Når jeg rigtig skal forkæle min familie, så laver jeg brunch til dem. Dette gjorde jeg også i påsken. Jeg ville prøve noget nyt, og prøvede at bage tebirkes for første gang. Det var virkelig en succes, mine børn elskede dem.

For at have ekstra meget tid om morgenen til at lave de andre ting jeg ville forkæle familien med, så lavede jeg dejen og foldede mine tebirkes aftenen forinden, satte dem i køleskab, så skulle de bare pensles med æg og drysses med birkes og i ovnen næste dag.

En portion giver ca 14 stk. Du skal bruge:

 • 50 g gær
 • 2 dl sødmælk
 • 100 g smør
 • 500 g hvedemel
 • 2 sammenpiskede æg
 • 1 dl kvark (jeg køber det i Aldi, det kan være svært at finde det i andre butikker)
 • 2 spsk sukker
 • 1 tsk salt
 • 10 g bageenzymer (dette kan altså undlades)

Til fyldet skal du bruge:

 • 250 g koldt smør
 • 150 g marcipan
 • Ca 10 spsk rørsukker
 • Jeg gik lidt amok med fyldet, mindre kan altså også gøre det.

Derudover skal du bruge sammenpisket æg til pensling og birkes til drys.

Mælken lunes og gæren røres ud heri. Smulder smøret i 250 g hvedemel, hæld blandingen over i mælken. Tilsæt nu kvark, æg, sukker og salt. Ælt dejen og tilsæt lidt efter lidt mere mel. Dejen skal være smidig og ikke tør. Lad dejen hæve et lunt stede i 45 minutter.

Nu kommer det sjove. Rul dejen ud til en firkant på cirka 30*60 cm. Skær det kolde smør i tynde skiver, måske du kan bruge en ostehøvl, jeg brugte dog en almindelig kniv. Læg smøret på 2/3 af dejen altså på den korte ende, du skal ikke bruge alt smøret her, for processen gentages 4 gange. Drys herefter sukker over smøret, brug heller ikke her alt sukkeret på en gang. Skær marcipanen i tynde skiver, og læg det over smør og sukker, igen skal der gemmes til flere lag. Fold nu dejen over hinanden, så dejen ligger i 3 lag. Rul så atter dejen ud til til en firkant på ca 30*60 cm. Gentag processen med smør, sukker og marcipan 2 gange endnu. Gentag en sidste gang, dog foldes dejen her på den lange led. Skær herefter dejen ud i passende stykker. Kom stykkerne over på en bageplade med bagepapir. Husk der skal være lidt afstand imellem stykkerne, da de godt kan finde på at vælte under bagningen.

dav
Hvis processen med at folde dejen virker forvirrende, så er der mange gode videoer med det på YouTube. 

Hvis du vil bage dine tebirkes med det samme skal de pensles og drysses med birkes og bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 20 minutter. Jeg valgte som sagt først at bage mine dagen efter. Natten over blev dejen stillet koldt. Næste morgen fulgte jeg de almindelige bageinstrukser.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *