Urtepottebrød

IMG_20180416_190157_732

Brød med masser af smag og så ser det festligt ud.

 

Da jeg var barn bagte min mor af og til urtepottebrød. Hun havde opskriften fra en gammel kogebog. Jeg har også bagt brøddet i mit voksenliv. Det er et brød med masser af smag, og så er det lidt sjovt at sætte på bordet til gæster.

Til to brød skal du bruge:

  • 50 g smeltet smør
  • 2 dl sødmælk
  • 50 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 2 æg sammenpisket
  • 6 spsk klippede krydderurter, jeg bruger persille og purløg.
  • 2 tsk tørrede krydderurter, jeg brugte oregano og basilikum
  • 1 spsk kommen
  • Hvedemel til dejen er lind, omkring 600 g

Lun mælken i det smeltede smør, opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt, æg og krydderurter er både de friske og tørrede. Rør herefter kommen i. Kom nu mel i lidt efter lidt indtil dejen er smidig. Ælt dejen godt igennem. Stil dejen til hævning i 30 minutter.

Skold to nye urtepotter og lad dem tørre. For dem med bagepapir.

Kom dejen ud på et meldrysset bord, del dejen i to dele og til to kugler. Kom kuglerne i urtepotter. Urtepotterne måler Ca 12 cm i diameter. Lad brødene hæve 30 minutter tildækket.

dav
Pensel brødet med æg eller fløde og drys med kommen. Stil urtepotterne på en rist nederst i en forvarmet ovn ved 200 grader. Bag nu brødet i Ca 45 minutter. Kom evt stanniol over brødet undervejs. 

dav

2 meninger om “Urtepottebrød”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *