Pip pip og et par flødebolle kyllinger sprang lige ud af ægget.
Man kan også godt lave flødeboller selv om det ikke er påske, men til påske må man gerne pynte dem lidt ekstra. Hos os blev det til påskekyllinger.
Til bundene skal du bruge:
- 2 æggehvider
- 100 g sukker
- 250 g marcipan
Start med at piske hviderne og sukkeret godt igennem med håndmikseren. Kom nu marcipanen (i mindre stykker) i. Pisk det godt igennem. Tag en lille skefuld dej og sæt den på en bageplade med bagepapir. Brug en kniv til at flade den ud, så den passer i størrelse med en flødebollebund. Bag nu bundene i en forvarmet ovn ved 200 grader i Ca 10 minutter.
Bundene køles af inden de tages af pladen med en paletkniv. De hænger lidt ved i papiret.
Til skummet skal du bruge:
- 4,5 æggehvider, det passer med 3 bæger pasteuriserede æggehvider.
- 230 g sukker
- Et par dråber eddike for at holde formen.
Start med at piske hviderne stive. Drys lidt sukker i hviderne og pisk. Gentag til alt sukkeret er brugt. Skummet skal blive sejt og al sukkeret skal være pisket ud. Tilsæt et par dråber eddike og pisk.
Kom skummet i en sprøjtepose og sprøjt skummet ud på bundene.
Jeg sætter mine flødeboller i ovnen i 30 minutter ved 50 grader, så sætter overfladen sig, og så er de nemmere at overtrække med chokolade.
Til mine kyllinger har jeg brugt hvid chokolade til at overtrække mine flødeboller. Jeg har desuden kommet gul frugtfarve i min kokos og tørret den let i ovnen sammen med flødebollerne.
Når flødebollerne skal overtrækkes, så dyppet jeg dem i en skål med den smeltede chokolade. Skal der kokos på, så skal de vendes i kokos med det samme bagefter.
Jeg har desuden pyntet mine flødeboller med rødt glasur og sukker øjne.