En lille lækker forret er blinis med forskellig topping.
Hvis man gerne vil lave en ikke for tung forret, så er blinis bare perfekt. De kan selvfølgelig købes, men de er altså ikke svære at lave selv.
Til ca 24 stk skal du bruge:
- 125 g boghvedemel
- 80 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk sukker
- 1/2 tsk salt
- 1 dl kogt vand
- 1.5 dl yoghurt naturel
- 2 æg (delt i blommer og hvider)
- 15 g smør,smeltet
- Fedtstof til stegning
Kom mel, salt, sukker og bagepulver i en skål, tilsæt vand og yoghurt. Pisk det godt. Pisk æggeblommerne i. Lad dejen stå på køkkenbordet i 1 time.
Pisk nu hviderne stive. Vend det i dejen. Vend herefter smøret i. Nu skal der steges blinis. Jeg har en blinis pande, men de kan også laves på en almindelig pande. 1 stor spsk pr blinis.
Jeg serverede mine blinis en på den traditionelle måde med cremefraiche, stenbiderrogn og rødløg. En med røget laks med ruccolapesto og tomat. Men kun fantasien sætter grænser.