En rigtig voksenkage med bailey.
Vi havde en flaske baileys stående i køleskabet, og jeg tænkte, hvad kan jeg bruge den til. Det blev så til en voksenkage.
Til ca 16 muffins skal du bruge:
- 100 g blødt smør
- 1.5 dl rørsukker
- 1 æg
- 1/2 dl kakaopulver
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vanillesukker
- 1/4 tsk salt
- 2,5 dl mel
- 1 dl sødmælk
- 1/2 dl baileys
- 150 g hakket mørk chokolade
Til topping skal du bruge:
- 1,5 dl fløde
- 230 g mørk chokolade
- 1/4 dl baileys
- 20 g smør
Tænd for ovnen. Pisk smør og sukker luftigt. Pisk ægget i. Kom mel, bagepulver, vaniljesukker, salt, mel, mælk og baileys i skålen og pisk det godt sammen. Tilsæt nu den hakkede chokolade. Kom dejen i muffinsformene og bag kagerne i ca 20 minutter ved 200 grader.
Imens kagerne er i ovnen laves toppingen. Kom fløde i en gryde, lad det koge op et par minutter. Tilsæt chokoladen og lad den smelte. Rør tilsidst bailey og smør i blandingen. Stil blandingen på køl i et par timer. Når blandingen er kold piskes den med elpisker, så den bliver dejlig luftig. Nu kan kagerne pyntes.