Mad som man “selv laver” er altså lidt hyggeligt.
Et stort fad med forskellige rå grøntsager, lidt forskelligt kød og et par sovse man kan dyppe i, så er man klar til at lave vietnamesiske forårsruller.
Man kan komme lige det i som man synes.
Jeg har her lavet en variant med appelsinmarineret and og peanutsovs til at dyppe i.
Til anden skal du bruge:
- 600-800 g andebryststeg
- Saften af 2 appelsiner
- 2 spsk fiskesovs
- 2 spsk oystersovs
- 2 spsk honning
- 1 spsk hvidløgspulver
- 1 tsk ingefær (tørret)
Bland alle ingredienser til marinaden, jeg gør det i en kraftig frysepose. Kom kødet i, sørg for at få kødet vendt godt i marinaden. Læg kødet med marinade i køleskabet i et døgn. Næste dag kommes kød og marinade i en bradepande. Sæt kødet i en forvarmet ovn ved 175 grader i 2-2,5 time. Kom evt stanniol over kødet undervejs.
Når kødet er færdigstegt skæres kødet i tynde skiver.
Til peanutsovsen skal du bruge:
- 15 spsk Kokosmælk, den tynde del fra dåsen, dvs den fede hvide del, kan du gemme til noget andet.
- 3 spsk peanutbutter
- Revet skal af en halv citron
- 2 spsk citronsaft
- 2 tsk hvidløgspulver
- Salt og peber
Rør alle ingredienser sammen. Smag den evt til med salt og peber. Stil den kold til den skal bruges, gerne et par timer.
I sense ser fordelingen således ud:
- Hf1 og 2 : grønt i forskellige udgaver
- Hf3: and eller rejer
- Hf4: rispapir
- Fedt: peanutbuttersovs
Jeg spiser 2 stk.