Suppehorn

IMG_20180324_173105_784

Opskrifter der går i arv er værd at værne om.

I min familie har vi nogle opskrifter som går i arv fra generation til generation. Disse suppehorn bager min moster altid til vores suppedag 2. Juledag. Før min moster begyndte at bage dem, gjorde min mormor det altid, og før hende var det min oldemor.

I dag skulle vi have aspargessuppe til aftensmad, og hvad var mere oplagt end at bage VORES suppehorn til.

Det giver 35 ud af sådan en portion (min moster får Ca. 50 ud af det, men jeg laver dem lidt større). Alle 35 blev spist inden vi var fra bordet, og vi er altså “kun” 6 mand i familien.

Du skal bruge:

  • 100 g smeltet lun margarine
  • 3 dl mælk
  • 30 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 sammenpisket æg
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • Æg til pensling

Kom gær og mælk i en skål, rør gæren ud. Tilsæt den lune margarine og sukker. Rør godt. Kom det samme piskede æg i. Tilsæt nu halvdelen af melet, tilsæt herefter salt. Rør det godt sammen. Tilsæt mel lidt af gangen. Ælt dejen godt sammen. Stil dejen til hævning imellem 30-45 minutter.

Del dejen i 6 lige store stykker. Form store boller af dejen. Rul dejen ud i en cirkel. Jeg delte herefter dejen i 6 dele.

dav

Min moster deler dejen i 8 dele/trekanter. Rul herefter dejen til horn. Rund dejen lidt, så det ligner et horn. Pensel hornene med et sammenpisket æg.

IMG_20180324_164946_232

Tænd ovnen ved 200 grader. Lad hornene efterhæve i Ca 20 minutter. Bag hornene i 10-15 minutter alt efter størrelse.

Server hornene lune.

IMG_20180324_183712_186

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *