Forårsruller med oksekød

IMG_20180304_181549_434

Jeg husker tydeligt, da Daloon lancherede deres forårsruller.

Mange forårsruller er blevet spist siden da, men intet slår de hjemmelavede.

Jeg har lavet en variant med oksekød.

Til ca 20 skal du bruge:

  • 500 g hakket oksekød
  • 3 spsk olie, jeg brugte en peanuts olie
  • 500 g fintsnittet hvidkål
  • 500 g revet gulerødder
  • 1 porre i strimler
  • 130 g champignon i skiver
  • 5 spsk hvidløgspulver
  • 1 spsk løgpulver
  • 1 tsk peber
  • 4 spsk soyasovs
  • 5 spsk fiskesovs
  • 4 spsk sød chili sovs
  • 150 g bønnespirer
  • 90 g glasnudler før de er kogt
  • Ca 20 plader forprsrulledej, det er en halv pakke

Kom olie i en stor gryde, brun oksekødet. Snit alle grøntsager.

IMG_20180304_162441_182

Kom krydderier og grøntsager (vent med bønnespirerne) i gryden til kødet. Brun det ig tilsæt så soya, fiskesovs og chili sovs. Lad grøntsagerne falde godt sammen. Tilsæt bønnespirerne. Kog en lille gryde med vand. Kom glasnudlerne i det kogende vand. Lad dem stå og trække i 10 minutter. Klip nudlerne i mindre stykker imens de er i vandet. Med en hulske fiskes nudlerne op af vandet og kommes i gryden til fyldet. Stil kødfyldet på køl. Imens optøes dejpladerne til forprsrullerne. Jeg brugte en halv pakke dej. Man kan med fordel lægge dejen dobbelt, så bliver forårsrullerne mere stabile og knap så skrøbelige.

Nu skal forårsrullerne samles. Forsigtigt deles dejen. Læg et fugtigt viskestykke over den dej du ikke lige arbejder med, så undgår du at dejen bliver tør.

Følg anvisningen nedenfor når forårsrullerne skal foldes. Hvis grøntsagerne har afgivet megen væske, drænes noget af det fra.

dav
Ca 2 store spsk fyld. 

dav

dav

dav

Læg forårsrullerne på en bageplade med bagepapir. Pensel forårsrullerne med lidt olie. Kom dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 15 minutter. Vend dem undervejs. De sidste par minutter kan de få under grillen, for at få lidt farve.

Jeg har købt dejen i Menu. Det findes på frost til ca 40 kr for 40 plader.

dav

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *