Sloppy joe (med masser af grønt)

IMG_20180226_175152_514

Sådan får du grønt i børnene og sparer samtidig på kødet.

Sloppy joe er en amerikansk burger, hvor man har skiftet bøffen ud med kødsovs. Jeg kommer ekstra grøntsager i sovsen, både for at få grønt i en ret som ellers ikke indeholder meget grønt, men også for at spare på kødet.

Jeg lavede til 2 dage – til 2 burgere pr mand til 4 mand.

Du skal bruge:

  • 1 kg hakket oksekød
  • 250 g gulerødder
  • 3 stængler bladselleri
  • 200 g champignon
  • 1 meget stort rødløg
  • 1 grøn peberfrugt
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk peber
  • 3 spsk fedtstof
  • 5 spsk sennep
  • 3 spsk hvidvins eddike
  • 2 spsk brun farin
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 1 lille tsk cayenne peber
  • 1 spsk hvidløgspulver
  • 1 karton tomat pasta (500 g)
  • 1 dl HP sovs
  • 1 grøn peber i fine tern.

Der udover skal du bruge burgerboller, syltede drueagurker, iceberg og revet ost.

Start med at hakke grøntsagerne, undtagen peberfrugt, i foodprocessor eller mini hakker. Kom kød og de hakkede grøntsager i en gryde med fedtstof. Tilføj alle krydderier. Brun kødet og tilsæt herefter sennep, tomat pasta og HP sovs. Kog sovsen igennem og tilsæt peberfrugten. Lad sovsen simre i 10 minutters tid.

Nu er retten klar.

Jeg kommer fintsnittet salat, kødsovsen, skiveskårede drueagurker og revet ost i min burgerbolle.

I sense ser fordelingen således ud:

  • Hf1 og 2: grøntsagerne i sovsen og salat og drueagurk
  • Hf3: oksekød
  • Hf4: burgerbolle
  • Fedt: ost og fedtstof

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *