Sådan får du grønt i børnene og sparer samtidig på kødet.
Sloppy joe er en amerikansk burger, hvor man har skiftet bøffen ud med kødsovs. Jeg kommer ekstra grøntsager i sovsen, både for at få grønt i en ret som ellers ikke indeholder meget grønt, men også for at spare på kødet.
Jeg lavede til 2 dage – til 2 burgere pr mand til 4 mand.
Du skal bruge:
- 1 kg hakket oksekød
- 250 g gulerødder
- 3 stængler bladselleri
- 200 g champignon
- 1 meget stort rødløg
- 1 grøn peberfrugt
- 2 tsk salt
- 2 tsk peber
- 3 spsk fedtstof
- 5 spsk sennep
- 3 spsk hvidvins eddike
- 2 spsk brun farin
- 1/2 tsk chiliflager
- 1 lille tsk cayenne peber
- 1 spsk hvidløgspulver
- 1 karton tomat pasta (500 g)
- 1 dl HP sovs
- 1 grøn peber i fine tern.
Der udover skal du bruge burgerboller, syltede drueagurker, iceberg og revet ost.
Start med at hakke grøntsagerne, undtagen peberfrugt, i foodprocessor eller mini hakker. Kom kød og de hakkede grøntsager i en gryde med fedtstof. Tilføj alle krydderier. Brun kødet og tilsæt herefter sennep, tomat pasta og HP sovs. Kog sovsen igennem og tilsæt peberfrugten. Lad sovsen simre i 10 minutters tid.
Nu er retten klar.
Jeg kommer fintsnittet salat, kødsovsen, skiveskårede drueagurker og revet ost i min burgerbolle.
I sense ser fordelingen således ud:
- Hf1 og 2: grøntsagerne i sovsen og salat og drueagurk
- Hf3: oksekød
- Hf4: burgerbolle
- Fedt: ost og fedtstof