En bagt kartoffel med fyld er nem og lækker aftensmad.
Man kan variere fyldet i en bagt kartoffel i det uendelige.
Opskriften i dag er lavet med en røget kylling, men den kan også laves med kogt kylling. Forskellen er den røgede smag.
Jeg startede med at klargøre min kylling dagen før.
Til det skal du bruge:
- 450 g kyllinge brystfilet
- 3 spsk salt
- 2 spsk sukker
- 1 spsk paprika
Kom alle krydderierne i en frysepose, bland dem godt. Kom kødet i posen, sørg for at fordele krydderierne godt om kødet. Prøv om du kan massere det ned i kødet. Bind en knude om posen og læg den i køletskabet i minimum 12 timer. Mit kød lå ca 17 timer i køleskabet.
Tag nu kødet ud af posen og skyl kødet grundigt under den kolde hane. Dup kødet tør med køkkenrulle.
Klargør rygeovnen.
Har du ikke en rygeovn, så kan man bruge grillen. Man kan købe et rygeindsats til grillen.
Mit kød fik ca 1.5 time i røgeovnen.
Køl kødet helt af, og skær det i skiver, som så skæres til tern.
Til selve salaten skal du bruge:
- Kyllingekødet
- 150 g ærter
- 2 snackpeber i tern
- 8 grønne friske asparges i skiver
- 2 stilke bladselleri i skiver
- 8 store champignoner i skiver
- 1 lille rødløg i tern
- 1 æble i tern
Alle ingredienser blandes.
Hertil kommer en dressing:
- 1 bæger cremefraiche (1/2 l)
- Saft af en citron
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peber
- 1 tsk paprika
- 8 tsk sukker
Dressingen hældes over salaten og den blandes. Lad salaten trække en times tid.
Derudover har jeg brugt 6 bagekartoflet, 400 g bacon og lidt klippet purløg.
Anret en bagekartoffel med et par skefulde fyld, et drys bacon og et drys purløg.