Bagt kartoffel med røget kyllingesalat

IMG_20180225_181539_466

En bagt kartoffel med fyld er nem og lækker aftensmad.

Man kan variere fyldet i en bagt kartoffel i det uendelige.

Opskriften i dag er lavet med en røget kylling, men den kan også laves med kogt kylling. Forskellen er den røgede smag.

Jeg startede med at klargøre min kylling dagen før.

Til det skal du bruge:

  • 450 g kyllinge brystfilet
  • 3 spsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk paprika

Kom alle krydderierne i en frysepose, bland dem godt. Kom kødet i posen, sørg for at fordele krydderierne godt om kødet. Prøv om du kan massere det ned i kødet. Bind en knude om posen og læg den i køletskabet i minimum 12 timer. Mit kød lå ca 17 timer i køleskabet.

dav

Tag nu kødet ud af posen og skyl kødet grundigt under den kolde hane. Dup kødet tør med køkkenrulle.

dav

Klargør rygeovnen.

dav
Savsmuld i bunden 

dav

Har du ikke en rygeovn, så kan man bruge grillen. Man kan købe et rygeindsats til grillen.

Mit kød fik ca 1.5 time i røgeovnen.

dav

dav

Køl kødet helt af, og skær det i skiver, som så skæres til tern.

IMG_20180225_140340_695

Til selve salaten skal du bruge:

  • Kyllingekødet
  • 150 g ærter
  • 2 snackpeber i tern
  • 8 grønne friske asparges i skiver
  • 2 stilke bladselleri i skiver
  • 8 store champignoner i skiver
  • 1 lille rødløg i tern
  • 1 æble i tern

Alle ingredienser blandes.

Hertil kommer en dressing:

  • 1 bæger cremefraiche  (1/2 l)
  • Saft af en citron
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 1 tsk paprika
  • 8 tsk sukker

Dressingen hældes over salaten og den blandes. Lad salaten trække en times tid.

Derudover har jeg brugt 6 bagekartoflet, 400 g bacon og lidt klippet purløg.

Anret en bagekartoffel med et par skefulde fyld, et drys bacon og et drys purløg.

dav

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *