Gammeldags fastelavnsboller

IMG_20180211_145657_305

Boller op boller ned boller i min mave.

Hele familien skulle have været til fastelavnsfest i kirken. Uheldigvis har mindstedatteren fået skoldkopper, så vi har kun sendt halvdelen afsted. Frederikke var ret ulykkelig over, at hun så ikke fik bagerens fastelavnsboller, så jeg måtte jo i køkkenet.

Jeg har lavet fastelavnsboller med 3 slags fyld.

Start med at lave dejen:

  • 50 g gær
  • 6 spsk lunken vand
  • 2.5 dl kærnemælk
  • 200 g smeltet smør
  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk kardemomme
  • 2 æg
  • 8-10 dl mel

Start med at røre gæren ud i den lunkne vand. Tilsæt sukker, kardemomme, kærnemælk og den smeltede smør. Rør æggene i. Tilsæt nu mel lidt af gangen. Dejen må ikke blive tør. Ælt dejen godt igennem. Stil den til hævning i minimum 1 time.

Imens laver du cremen:

  • 3 dl sødmælk
  • 2 æggeblommer
  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 stor spsk maizenamel

Kom 2.5 dl mælk i en gryde. Kom æggeblommer, sukker og vaniljesukker i gryden. Varm det op under omrøring. Rør maizenaen ud i resten af mælken. Når cremen koger tilsættes maizena blandingen. Kog det under omrøring i et par minutter.

Lav remonce:

  • 150 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker

Rør det hele sammen

Rul dejen ud til en firkant. Dejen må ikke være mere end ca 4 mm tyk. Skær dejen ud i firkanter. Tilsæt nu fyldet.

dav

dav

dav
dav

Jeg har lavet nogle med remonce og creme. Remonce og marmelade. Remonce, kagecreme og nutella.

Sammel fastelavnsbollerne ved at folde kanterne sammen. Jeg bager mine fastelavnsboller i muffinsforme. Pensel bollerne med æggehviderne. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10-15 minutter. Pynt bollerne med glasur.

rpt
rpt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *