Fastelavn er mit navn – boller vil jeg have.
Fastelavnsboller kan laves på mange måder, en af dem er af vandbakkelser. Jeg har lavet en udgave med lækker citroncreme.
Til vandbakkelserne skal du bruge:
- 3 dl vand
- 130 g smør
- 150 g hvedemel
- 4 æg
Kom vand og smør i en gryde. Tænd for høj varme. Når smøret er smeltet piskes mel i væsken. Det bliver til en tyk masse. Tag gryden af varmen. Lad massen køle lidt af. Pisk nu æg i et af gangen. Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt små dutter ud på bagepapir.
Kom pladen med dejen i en forvarmet ovn ved 200 grader. Bag vandbakkelserne i 25 minutter. Du må IKKE åbne ovnen undervejs.
Til cremen skal du bruge:
- Revet skal af 1.5 økocitron
- Saft af 2 citroner
- 2 æg
- 75 g flormelis
- 2 tsk maizenamel
- 1 spsk smør
- 3 dl fløde
- 1 tsk vaniljesukker
Kom citronsaft og skal i en lille gryde. Varm det op. Pisk æg, flormelis og maizena luftigt. Tag den varme citronsaft og pisk det i æggemassen. Brug en elpisker. Kom massen tilbage i gryden. Ved svag varme varmes cremen op under konstant omrøring med piskeris. Det må ikke koge. Npr massen er tilpas tyk piskes smøret i. Stil massen i køleskabet. Pisk fløde med vaniljesukker. Pisk den kolde citroncreme i.
Nu kan fastelavnsbollerne samles. Drys dem evt med flormelis.