Fastelavnsboller med citroncreme

IMG_20180210_192627_887

Fastelavn er mit navn – boller vil jeg have.

Fastelavnsboller kan laves på mange måder, en af dem er af vandbakkelser. Jeg har lavet en udgave med lækker citroncreme.

Til vandbakkelserne skal du bruge:

  • 3 dl vand
  • 130 g smør
  • 150 g hvedemel
  • 4 æg

Kom vand og smør i en gryde. Tænd for høj varme. Når smøret er smeltet piskes mel i væsken. Det bliver til en tyk masse. Tag gryden af varmen. Lad massen køle lidt af. Pisk nu æg i et af gangen. Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt små dutter ud på bagepapir.

20180210_145127

Kom pladen med dejen i en forvarmet ovn ved 200 grader. Bag vandbakkelserne i 25 minutter. Du må IKKE åbne ovnen undervejs.

Til cremen skal du bruge:

  • Revet skal af 1.5 økocitron
  • Saft af 2 citroner
  • 2 æg
  • 75 g flormelis
  • 2 tsk maizenamel
  • 1 spsk smør
  • 3 dl fløde
  • 1 tsk vaniljesukker

Kom citronsaft og skal i en lille gryde. Varm det op. Pisk æg, flormelis og maizena luftigt. Tag den varme citronsaft og pisk det i æggemassen. Brug en elpisker. Kom massen tilbage i gryden. Ved svag varme varmes cremen op under konstant omrøring med piskeris. Det må ikke koge. Npr massen er tilpas tyk piskes smøret i. Stil massen i køleskabet. Pisk fløde med vaniljesukker. Pisk den kolde citroncreme i.

Nu kan fastelavnsbollerne samles. Drys dem evt med flormelis.

dav

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *