Rødbedesuppe

IMG_20180201_184940_492

Mine børn kalder det for prinsesse suppe.

Prinsesse suppe eller rødbede suppe, uanset hvad du kalder denne ret, så smager det helt fantastisk.

Til 6 mand har jeg brugt:

  • 800 g skrællede rødbeder
  • 400 g skrællede gulerødder
  • 350 g skrællede kartofler
  • 2 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 1/4 tsk chili flager
  • 1 tsk tørret koriander (kan undlades)
  • 2 spsk hvidløgspulver
  • 2 l vand
  • 2 bouillon terninger
  • 4 spsk limesaft
  • Salt og peber

Start med at skære alle grøntsager i tern. Kom dem i en gryde sammen med koriander og olie. Svits grøntsagerne i et kort øjeblik. Kom alle de andre ingredienser i gryden. Læg låg på og bring det i kog. Skru ned for varmen og lad det simrer i 45 minutter. Nu skal suppen blendes, jeg bruger altid min stavblender. Sæt suppen tilbage på varmen. Smag til med salt og peber.

Jeg serverer peberrodscreme, stegt bacon og purløg til.

Til peberrodscremen bruger jeg:

  • 3 spsk peberrodssalat
  • 6 spsk cremefraiche.

Det rører jeg bare sammen.

I sense ser sådan en tallerken således ud:

  • Hf1 og 2 : gulerod, løg, hvidløg og rødbede (altså suppen)
  • Hf3: bacon
  • Hf4 :lidt kartoffel i suppen
  • Fedt: peberrodscremen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *