Oste gratinerede rosenkål

IMG_20180128_175247_533

Rosenkål er ikke farlige, vi er i hvert fald vilde med dem her i huset.

Rosenkål smager godt rå i salater, men de smager også helt fantastiske når man tilberede dem enten på panden eller i ovnen.

Jeg har her lavet en variant hvor de bliver gratineret i ovnen.

Jeg har brugt:

  • 800 g rosenkål, friske
  • 1 stort rødløg i halve skiver
  • 150 g sliced bacon
  • 4 spsk smør
  • 2 dl vand
  • 1/4 tsk peber
  • 150 g revet ost. Jeg brugte en light

Start med at skære enderne af rosenkålene og fjern de yderste blade. Skær kålene i halve. Kom 3 spsk smør i en gryde tilsæt rosenkål og løg og lad rosenkålen få lidt farve.

dav

Imens smeltes 1 spsk smør på en pande, klip bacon i mindre stykker og brun.

Tilsæt bacon og fedt i gryden med rosenkål, tilsæt herefter 2 dl vand. Lad rosenkålen simrer i Ca 5 minutter.

Kom kål blandingen i et fad. Kom lidt revet ost henover. Med en grydeske prikker man osten ned imellem kålene. Drys herefter resten af osten over kålene. Kom fadet i ovnen i Ca 20 minutter ved 200 grader.

Så er kålen klar til at blive serveret som tilbehør.

dav

I sense ser fordelingen på min tallerken således ud:

  • Hf1 og 2: rosenkål og løg
  • Hf3: oksekød, bacon og ost
  • Hf4: kartofler
  • Fedt: smør, olie og sovs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *