Rosenkål er ikke farlige, vi er i hvert fald vilde med dem her i huset.
Rosenkål smager godt rå i salater, men de smager også helt fantastiske når man tilberede dem enten på panden eller i ovnen.
Jeg har her lavet en variant hvor de bliver gratineret i ovnen.
Jeg har brugt:
- 800 g rosenkål, friske
- 1 stort rødløg i halve skiver
- 150 g sliced bacon
- 4 spsk smør
- 2 dl vand
- 1/4 tsk peber
- 150 g revet ost. Jeg brugte en light
Start med at skære enderne af rosenkålene og fjern de yderste blade. Skær kålene i halve. Kom 3 spsk smør i en gryde tilsæt rosenkål og løg og lad rosenkålen få lidt farve.
Imens smeltes 1 spsk smør på en pande, klip bacon i mindre stykker og brun.
Tilsæt bacon og fedt i gryden med rosenkål, tilsæt herefter 2 dl vand. Lad rosenkålen simrer i Ca 5 minutter.
Kom kål blandingen i et fad. Kom lidt revet ost henover. Med en grydeske prikker man osten ned imellem kålene. Drys herefter resten af osten over kålene. Kom fadet i ovnen i Ca 20 minutter ved 200 grader.
Så er kålen klar til at blive serveret som tilbehør.
I sense ser fordelingen på min tallerken således ud:
- Hf1 og 2: rosenkål og løg
- Hf3: oksekød, bacon og ost
- Hf4: kartofler
- Fedt: smør, olie og sovs