Koldhævede boller med kerner

mde

Weekend og friskbagte boller er noget familien er vilde med.

Jeg har mange opskrifter på koldhævede boller, og opskrifterne kan jo varieres i det uendelige. I dag bagte jeg en lille portion med kerner.

Til 14-16 boller skal du bruge:

  • 5 dl lunken vand
  • 25 g gær
  • 2 spsk honning
  • 1 tsk salt
  • 100 g kerner. Jeg brugte 40 g havregryn, 20 g sesamfrø og ups 35 g græskarkerner
  • Så brugte jeg 200 g grahamsmel
  • 200 g durummel
  • 100 g hvedemel

Start med at røre gæren ud i vand. Tilsæt salt, honning og kerner. Rør melet i. Dejen skal være våd. Kom låg eller husholdningsfilm over skålen og stil den i køleskabet natten over. Næste morgen tænde ovnen på 225 grader. Kom bagepapir på en plade. Med 2 skeer sættes en skefuld dej til en bolle. Gentag til dejen er brugt. Drys evt med lidt kerner. Bag bollerne i Ca 15 minutter.

PS. Man behøver ikke bruge al dejen på en gang. Dejen kan holde sig i 5 dage i køleskabet.

Alt efter hvor store skefulde du sætter, så vil bollerne veje omkring 60 g. Det passer ok med sense, hvor der anbefales 50 g brød.

IMG_20180128_091010_209

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *