Weekend og friskbagte boller er noget familien er vilde med.
Jeg har mange opskrifter på koldhævede boller, og opskrifterne kan jo varieres i det uendelige. I dag bagte jeg en lille portion med kerner.
Til 14-16 boller skal du bruge:
- 5 dl lunken vand
- 25 g gær
- 2 spsk honning
- 1 tsk salt
- 100 g kerner. Jeg brugte 40 g havregryn, 20 g sesamfrø og ups 35 g græskarkerner
- Så brugte jeg 200 g grahamsmel
- 200 g durummel
- 100 g hvedemel
Start med at røre gæren ud i vand. Tilsæt salt, honning og kerner. Rør melet i. Dejen skal være våd. Kom låg eller husholdningsfilm over skålen og stil den i køleskabet natten over. Næste morgen tænde ovnen på 225 grader. Kom bagepapir på en plade. Med 2 skeer sættes en skefuld dej til en bolle. Gentag til dejen er brugt. Drys evt med lidt kerner. Bag bollerne i Ca 15 minutter.
PS. Man behøver ikke bruge al dejen på en gang. Dejen kan holde sig i 5 dage i køleskabet.
Alt efter hvor store skefulde du sætter, så vil bollerne veje omkring 60 g. Det passer ok med sense, hvor der anbefales 50 g brød.