Jeg har svært ved at smide rester ud, selv en lille rest bliver gemt.
Man kan trylle de mest fantastiske ting ud af rester. En rest ris kan trylles om til en lækker frokost eller aftensmad, nemlig stegte ris.
Denne portion er til EN person.
Jeg har brugt:
- Ca 1,5 dl kogte kolde ris
- 1 stor gulerod i små tern
- 1/2 snack peber i tern
- 1/2 håndfuld kyllingetern eller skinketern
- 2 spsk smør eller olie
- 1/2 tsk hvidløgspulver
- 1/2 tsk paprika
- Et drys salt
- 1 sammenpisket æg
- 1 drys forårsløg
Start med at stege gulerødder og peberfrugt, tilsæt ris og kyllingetern og krydderierne. Steg risene til de er varme og lidt sprøde. Tilsæt det sammenpiskede æg. Rør det rundt i risene. Ved servering drysses lidt forårsløg i skiver over.
I sense ser fordelingen således ud:
- Hf1 og 2: gulerod, peberfrugt og forårsløg
- Hf3: kylling og æg
- Hf4: ris, her er der 1,5 håndfulde
- Fedt: smør