Er du Nutella fan så er denne kage helt perfekt.
Denne kage består af ikke mindre end 3 elementer hvor Nutella indgår. Nederst er der en brownie bund med Nutella, så er der en Nutella ostemasse og øverst en Nutella ganache.
Start med at lave bunden. Her skal du bruge:
- 200 g mørk chokolade gerne over 60%
- 90 g smør
- 3 æg
- 300 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 65 g hvedemel
- 15 g kakao
- 1/2 tsk salt
- 50 g hakkede valnødder
- 150 g Nutella
Smelt chokolade og smør enten over vandbad eller i en skål i microovnen. Pisk æg, sukker og vaniljesukker let og luftigt. Vend chokolademassen forsigtig i æggemassen, tilsæt valnøddestykkerne. Sigt mel, salt og kakaopulver i massen. Vend det forsigtig i. Kom bagepapir i en springform. Kom halvdelen af dejen i formen. Lun Nutellaen i microovnen eller i en gryde med vand. Hæld Nutella ud over dejen, fordel det evt med en ske.
Fordel resten af dejen over Nutellaen. Kom kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i Ca 25 minutter. Køl kagen af. Sæt kagen på en fad, kom kagefolie rundt om kagen. Jeg bruger ringen fra springformen til at holde på det.
Nu skal cheesemassen laves. Til det skal du bruge:
- 500 g friskost natural
- 150 g flormelis
- 150 g mørk chokolade
- 350 g Nutella
Smelt chokoladen og halvdelen af Nutellaen. Rør det sidste Nutella sammen med den varme masse, så også den smelter. Pisk ost og flormelis let og luftigt. Pisk Nutella massen i osten. Kom massen over kagen og stil den i køleskabet i et par timer.
Til sidst skal Nutella ganachen laves. Til den skal du bruge:
- 100 g mælkechokolade
- 1 dl piskefløde
- 100 g Nutella
Kom det hele i en gryde. Varm det op under omrøring. Der må ikke være klumper. Pas på det ikke brænder på. Køl det en smule af, før det hældes over kagen. Glat det forsigtig ud. Stil kagen på køl et par timer.
Jeg har pyntet min kage med hindbærblomster, som består af hindbær med mandelflager rundt om. Desuden er der drysset med nøddekrokant.
Det er nemt at lave. Du skal bruge:
- 75 g groft hakkede hasselnødder
- 75 g groft hakkede mandler
- 140 g sukker
- 1/4 dl vand
Kom vand og sukker i en pande, varm det langsomt op under omrøring til sukkeret er smeltet. Tilsæt nødderne. Nødderne bliver hvide og tørre. Skru op for varmen, rør rundt. Sukkeret vil igen smelte og blive brunt. Når nødderne er gyldne kommes de over på noget bagepapir. Når de er kolde kan de skilles og hakkes.
Desuden har jeg brugt lidt frysetørret hindbær og noget skovsyre til pynt.