Karrykål

IMG_20180109_175946_692

Et hit hos familien og et hit for mors pengepung.

Juhuuu vi har mad til to dage, penge og tid er sparet.

Lige nu koster hverken hvidkål eller gulerødder særlig meget, hvorfor ikke udnytte det.

Til en stor portion har jeg brugt:

  • 1 kg hakket oksekød
  • Fedtstof til stegning
  • 4 spsk karry
  • 5 pølser i skiver
  • 2 peberfrugter i tern
  • 2 porre i skiver
  • 10 gulerødder i skiver
  • 1 hvidkål skåret i tilpasse tynde strimler
  • 1/2 l fløde
  • 5-7 tsk med top maizenamel, alt efter hvor tyk man ønsker sovsen
  • Salt og peber

Start med at smelte fedtstof, rist 1 spsk karry af heri. Tilsæt oksekødet, salt og peber. Brun køddet. Tilsæt pølser, peverfrugt, porre og gulerødder. Vend det rundt i kødet og lad det stege med et par minutter. Tilsæt herefter hvidkålen og fløden. Kom låg på gryden og lad det simrer i ca 15 minutter. Tilsæt herefter karry, tilsæt så det passer med styrken til jeres familie. Vi kan godt lide det stærkt, så vi tilsætter 3 spsk her. Lav en jævning af maizena og lidt vand, jeg rører det bare ud i en kop. Tilsæt jævningen i kålen. Smag herefter kåken til med salt, peber og evt mere karry.

I sense ser fordelingen således ud:

  • Hf1 og 2: hvidkål, gulerødder, porre og peberfrugt
  • Hf3: oksekød og pølse
  • Hf4: ingenting
  • Fedt: fedtstof og fløde

2 meninger om “Karrykål”

    1. Hej.
      Undskyld det sene svar, men jeg har fået så mange spam mails her på siden. Ja den kan godt fryses.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *