Du har sikkert styr på menuen til nytårsaften, men har du også styr på menuen til den 1. Januar?
Her er mit bud på den ultimative tømmermændsmad. En pizzaburger, når du ikke kan vælge hvad det skal være. Det bedste er, at man kan fryse dem ned inden de er bagt, og så har man nem mad dagen derpå.
Til 10 pizzaburgere har jeg brugt:
Til dejen:
- 500 g durummel
- 1 kg hvedemel
- 3 tsk sukker
- 1.5 tsk salt
- 1 brev tørgær
- 9 spsk olivenolie
- 8.5 dl vand
Rør alle ingredienser sammen. Hold lidt igen med vandet. Dejen skal være blød. Ælt dejen godt igennem. Stil dejen til hævning i minimum 1 time. Den må gerne stå længere.
Til fyldet har jeg brugt:
- 1 kg hakket oksekød
- 150 g bacon i skiver
- 3 tomater i tykke skiver
- 1.5 pose revet ost.
- 30 skiver pepperoni
- Salt og peber
Steg bacon sprødt. Jeg har delt det i 3 stykker inden. Form 10 bøffer af kødet og krydder det med salt og peber. Steg bøfferne på en pande. Skær tomaterne i tykke skiver.
Tag en håndfuld dej. Rul den ud til en tynd pizza.
Tag en skål, jeg har brugt den lille skål fra et hotpot sæt. Kom lidt mel i skålen. Kom dejen ned i skålen, så den går op langs kanten.
Kom nu ost ned i formen.
Kom en skive tomat ved.
Kom et par skiver bacon ved.
Læg en bøf ovenpå.
Kom ost ovenpå bøffen.
Skær kanterne af dejen som hænger ud over kanten af skålen. Form en lille bolle af den overskydende dej. Rul den ud, så den bliver til et låg til pizzaen.
Sammel kanterne. Klem dem godt sammen. Tag forsigtig pizzaen ud af formen/skålen. Læg den på en plade med bagepapir med låget nedad.
Lav et snit/kryds i bollen, så luften kan komme ud under bagningen. Kom lidt ost på toppen. Læg 3 stykker pepperoni ovenpå. Lad dem hæve i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom pizzaburgerne i ovnen. Efter ca 7 minutter tages de ud og drysses med yderligere ost. Giv dem 10-15 minutter mere i ovnen.
Server en salat til.
Velbekomme og godt nytår.
I sense ser fordelingen således ud, hvis du tager salat til:
- Hf1 og 2: salat
- Hf3: bøf, bacon og pepperoni
- Hf4: her er der 1.5 brød
- Fedt: ost