Juleboller

IMG_20171213_191555_141

Man går forbi bageren og ser de her fristende juleboller i vinduet. Faktisk kan man bage dem selv.

Det kræver ikke vilde bage evner at bage sine egne juleboller. Og de smager lige så godt som dem man køber.

  • 50 g gær
  • 3 dl kærnemælk
  • 50 g smeltet smør
  • 1 æg
  • 2 spsk honning
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • Revet skal af en øko citron
  • 50 g sukat
  • 50 g rosiner
  • 500 g hvedemel
  • Æg til pensling
  • Perlesukker til pynt

Lun halvdelen af kærnemælken, den må ikke blive for varm, så skiller den. Tilsæt resten af kærnemælken. Smuldre gæren heri. Tilsæt æg, honning, salt, kardemomme ,revet citronskal, rosiner og sukat. Rør det rundt. Tilsæt den smeltede smør. Kom mel i lidt af gangen. Hold lidt igen, dejen må ikke blive tør, den skal være blød. Ælt dejen godt igennem. Stil dejen til hævning i 1 time. Del dejen i 14 stykker. Form boller af dejen. Sæt dem på en plade med bagepapir. Pensel bollerne med et sammenpisket æg og drys med perlesukker. Stil bollerne til hævning 1 time. Tænd for ovnen imens på 200 grader. Bag bollerne i Ca 12-15 minutter.

20171210_152016

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *