Berlinere med krydret æblefyld

IMG_20171202_150335_525

December har ramt det lille hjem, og der pyntes, laves dekorationer og hygges.

Sidste år lavede jeg en julekalender her på bloggen. Jeg havde virkelig intentioner om at gøre det i år igen, desværre har jeg rigtig travlt på arbejdet, så der er bare ikke tid til det. Men snydes for juleopskrifter skal I ikke, der kommer bare ikke helt så mange.

Jeg har kastet mig ud i, at lave berlinere selv. I stedet for sveskefyld har jeg valgt at lave en krydret æble fyld.

Til 15-18 stk skal du bruge:

Til æblefyldet (jeg brugte ikke alt, men resten blev brugt på weekendens rundstykker)

  • 4 æbler, skrællede, uden kernehus og i tern.
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk ingefær
  • 1/2 tsk allehånde
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk brun farin
  • 6 spsk vand

Til dejen skal du bruge:

  • 2,5 dl sødmælk
  • 75 g smeltet smør
  • 100 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 1.5 tsk vaniljesukker
  • Revet skal af 1 økocitron
  • 25 g gær
  • 2 æg
  • 650 g hvedemel
  • 2 liter olie
  • Kanelsukker til at vende berlinerene i.

Start med at komme alle ingredienserne til æblemosen i en gryde. Kom låg på og kog det op, rør i det af og til. Når det koger, skru da ned og lad det simre til æblerne bliver til mos. Køl mosen af.

Til dejen starter du med, at komme 1 dl mælk og smør i en gryde, kog det op til smøret er smeltet. Kom resten af mælken, sukker, salt, vaniljesukker og citronskal i. Rør godt rundt. Kom det i en skål og opløs gæren i blandingen. Tilsæt æggene. Kom mel i lidt af gangen. Ælt dejen godt igennem. Kom evt lidt mere mel i. Dejen må ikke blive tør, den skal være lidt fugtig. Kom dejen tilbage i skålen og læg et viskestykke over. Lad dejen hæve en time.

Kom dejen på et mel drysset bord. Rul dejen ud til Ca 5 mm tykkelse. Udstik cirkler af dejen.

20171202_134920

Kom Ca 1.5 tsk fyld på en cirkel.

20171202_135238

Læg en cirkel over og luk samlingen ved at trykke dejen sammen med en gaffel rundt ved kanten.

20171202_135321

Klem dem yderligere sammen med fingrene.

Sæt dem på en bageplade og lad dem efterhæve i Ca 30 minutter.

20171202_140804

Kom olien i en gryde. Varm olien op. Når olien er varm sænkes berlinerne forsigtig ned i olien med en hulske. Kog berlinerene i Ca 2 minutter på hver side, ikke mere end 3 af gangen. Tag berlinerne op af olien og læg dem på noget bagepapir. Vend dem i Kanelsukker et. Kom berlinerene i ovnen ved 200 grader i Ca 10 minutter. Så er du sikker på, at de ikke er rå indeni. Du kan evt lægge noget stanniol over, så de ikke bliver mørke.

IMG_20171203_161533_538

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *