Valnøddetærte med marcipan

IMG_20171119_190445_236

Jeg elsker nødder i alle afskygninger, og valnødder er ingen undtagelse.

For længe siden blev jeg spurgt, om jeg havde en opskrift på en valnøddetærte. Jeg måtte desværre svare nej. Jeg har dog flere gange tænkt, at det måtte jeg prøve at lave. I weekenden fik jeg endelig taget mig sammen til at prøve.

Tærten består af flere elementer.

Til mørdejen brugte jeg:

 • 450 g hvedemel
 • 300 g koldt smør
 • 150 g sukker
 • 2 æg
 • 2 tsk vaniljesukker

Til tærtefyldet brugte jeg:

 • 150 g valnøddekerner
 • 400 g marcipan
 • 100 g blødt smør
 • 100 g rørsukker
 • 4 æg
 • 1 tsk vaniljesukker

Til chokolade ganeche brugte jeg:

 • 200 g mørk chokolade
 • 70 g smør
 • 2 spsk fløde
 • Et drys salt

Start med at lave mørdejen. Smuldre smøret i melen og vaniljesukker. Kom æggene i dejen og sammel dejen til en klump. Rul dejen ud, så det passer i et tærtefad. Kanten af dejen skal gå højere op end tærteformen. Stil formen med dejen i køleskabet imens du laver fyldet.

Rist valnødderne på en tør pande i Ca 5 minutter. Tag de pæneste hele kerner fra til pynt, Ca 6-7 stk.

Riv marcipanen groft. Bland det med de andre ingredienser (ikke nødderne). Pisk det godt sammen.

Tag dejen ud af køleskabet, og fordel valnødderne på bunden.

IMG_20171118_160726_912

Hæld fyldet over, og glat overfladen. Kom tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader. Tærten skal bages i Ca 45 minutter. Tærten køles helt af før ganachen kommes over.

Til ganachen smelter du chokoladen. Jeg gjorde det i microovnen.  Hvis du ikke har en microovn,  kan du smelte chokoladen over vandbad. Gør du det i microovnen, så giv chokoladen 30 sekunder, processen gentages til chokoladen er smeltet. I en anden skål kommes fløde og smør, dette smelter/koger jeg også i mocroovnen. Pisk nu fløde-smør blandingen sammen med den smeltede chokolade. Hæld massen over kagen. Glat det ud. Pynt med de hele ristede valnøddekerner. Kom tærten på køl i minimum 1 time.

20171118_201453

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *