Jo ind imellem spiser jeg noget andet end familien.
I mit køleskab lå en butternutsquash, men faktisk kun EN. Hvilket betød, at der ikke var nok til hele familien. Jeg valgte derfor, at lave en kødsovs, som familien kunne få til en omgang pasta. Samtidig kunne jeg bruge sovsen som fyld i min butternutsquash.
Jeg startede med at dele min butternutsquash. Jeg fjernede kernerne. Kom squashen i ovnen ved 200 grader. Den fik Ca 30 minutter før fyldet kom i.
Til kødsovsen brugte jeg:
- 500 g hakket oksekød
- 4 store gulerødder kørt i min foodprocessor
- 2 løg i tern
- 1 pakke sliced bacon i små skiver
- 1 peberfrugt i tern
- 1 lille dåse majs
- 1 dåse hakkede tomater
- 1/2 dåser tomatkoncentrat
- Et drys chili flager
- Salt og peber
- 1/2 dl vand
- Fedtstof til stegning
Steg kødet, bacon, løg, gulerødder og peberfrugt. Tilsæt tomat og koncentrat samt vand. Herefter tilsatte jeg majs og krydderier.
Jeg kogte sovsen godt igennem.
Jeg tog min butternutsquash ud af ovnen og kom kødsovs i.
Jeg dryssede mine fyldte squash med revet ost, og kom dem i ovnen igen i 25 minutter.
Skrællen på squashen kan ikke spises, den er lidt sej.
Husk, at der er sovs i overskud til pasta eller fryseren.
I Sense ser min fordeling således ud:
- Hf1 og 2: butternutsquash, løg, gulerod, peberfrugt og tomat
- Hf3: oksekød og bacon
- Hf4: majs
- Fedt: olie og ost