Varm og krydret, sådan beskriver man bedst en pumpkin pie.
Nu hvor frosten sætter ind, så tager jeg mine hokkaido græskar ind. Dvs de skal bruges. En af de ting man kan bruge græskarene til er en lækker græskartærte.
Du skal bruge:
Til dejen:
- 135 g koldt smør
- 3 spsk sukker
- 285 g hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- 6-7 spsk vand
Til fyldet:
- 1 hokkaido græskar (500 g når det er bagt)
- 1 dåse kondenseret mælk
- 3 spsk farin
- 3 æg
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk kardemomme
- 1/2 tsk muskat nød
- 1/2 tsk salt
Start med at flække græskaret. Fjern kernerne. Kom græskaret på en plade med bagepapir. Bag græskaret i 1 time ved 200 grader. Lad græskaret køle lidt af.
Imens græskaret køler lidt af, laves dejen til tærten. Smuldre smøret i melen. Tilsæt vaniljesukker og vand. Sammel dejen. Rul dejen ud. Smør et tærtefad. Kom dejen heri. Skær evt overflødig dej af. Brug det til pynt. Bag dejen i Ca 10 minutter ved 180 grader.
Lav fyldet til kagen imens.
Skrab fyldet ud af de bagte græskar.
Kom det i en skål sammen med de andre ingredienser til fyldet. Blend det med en stavblender.
Kom fyldet over i tærteformen. Bag tærten i Ca 50 minutter. Når der er 15 minutter tilbage kan man evt. komme pynt af dej resterne på.
Når tærten er færdig bagt køles den af. Server den med kold flødeskum.