Efterår betyder for os supper i lange baner.
Græskarsuppe er en af de nemme supper, og så smager det skønt.
Du skal bruge:
- 1 hokkaido græskar
- 2 store løg
- 4 store gulerødder
- Fedtstof til stegning
- 5 fed hvidløg
- 1.5 l vand
- 3 bouillon terninger, høns
- 1/2 liter kaffefløde
- 2-4 tsk hvidløgspulver
- 1/2 tsk chili flager
- Salt og peber
Start med at flække græskaret. Fjern kernerne, de kan bruges til topping til suppen.
Rens løg og skær dem i tern. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skær hvidløgene i skiver. Svits løg, hvidløg og gulerødder i fedtstoffet. Skær græskaret i store tern, kom dem i gryden til de andre grøntsager. Svits det i et par minutter. Kom vand og bouillon ved. Lad det småkage simre under låg i Ca 30-40 minutter. Kom fløden, chili flager og hvidløgspulver ved. Blend det hele med stavblenderen. Varm det igennem, og smag til med salt og peber.
Jeg serverer suppen med lidt cremefraiche, bacon tern, ristede græskar kerner og skiver af forårsløg.