Efteråret indbyder til masser af bagværk. Græskarbrød smager fantastisk, og de ser festlige ud.
Brød formet som græskar passer perfekt til en tallerken græskarsuppe. Og så er det slet ikke svært, at imponerer sine gæster med disse kuvertbrød.
Til 6 brød skal du bruge:
- 500 g proteinrig hvedemel
- 1 pakke tørgær (det der svarer til 3 tsk)
- 1 tsk salt
- 1 spsk rørsukker
- 300 ml varm vand (jeg kogte mit vand, og lod det stå lidt)
- 2 tsk rosmarin
- Ekstra salt
- Paprika
- 6 meter madlavningssnor (jeg har købt bomulds snor ubleget i Jem og fix)
- Olie
- 6 pecan nødder
Start med at blande mel, tørgær, salt og rørsukker. Kom lidt af vandet i og rør godt. Kom resten af vandet i og sammel dejen. Ælt dejen godt igennem. Sammel dejen til en kugle, kom kuglen tilbage i skålen, drys med lidt mel. Kom vitavrap over skålen. Stil skålen lunt i 30 minutter. Imens dejen hæver klippes 6 stykker bomulds snor i Ca 1 meters længde pr. stykke. Kommer stykkerne i en skål med olie.
Slå luften ud af dejen. Med fingerspidserne bredes dejen ud. Drys 1 tsk rosmarin og lidt salt ud over dejen, fold dejen et par gange. Bred nu dejen ud igen og gentag processen med den sidste rosmarin. Ælt dejen sammen til en pølse. Del dejen i 6 lige store stykker. Med fingerspidserne gør man stykkerne flade. Drys paprika på hvert stykke.
Gnid paprikaen ind i dejen.
Fold dejen sammen. Form dejen til kugler. Tag enden af en trægrydeske, og stik den i midten af bollen.
Tag et stykke snor af skålen. Træk det overskydende olie af snoren. Læg snoren hen over hullet, nu skal snoren snøres om bollen, bind en dobbelt knude hver gang du når rundt om bollen. Først på undersiden, så på oversiden osv.
Klip evt. Overskydende snor af.
Sæt bollerne på en mel drysset plade. Kom vitavrap over bollerne. Lad bollerne hæve i 45 minutter. Tænd ovnen på 175 varmluft. Når bollerne har hævet, sættes de i ovnen i 20 minutter. Tag bollerne ud af ovnen. Lad dem køle lidt af, inden du forsigtigt fjerner snorene. Stik en pecan nød ned i midten af bollen.