Shepherds pie med blomkålslåg

IMG_20170925_173939_763

En ret som bestemt ikke smager dårligere dagen efter.

Når jeg laver shepherds pie, så laver jeg altid til 2 dage. Faktisk, så smager retten bedre på dag nummer 2. Jeg laver ikke mit låg af kartoffelmos men blomkålsmos. Jeg synes retten bliver lidt mere let i det, når man skifter kartofler ud med blomkål.

Til kødsovsen skal du bruge:

  • 1 kg hakket oksekød
  • 2 store løg
  • 5 gulerødder
  • Olie til at stege i
  • 4 spsk hvidløgspulver
  • 2 spsk oregano
  • 2 spsk merian
  • 2 spsk basilikum
  • 1 drys chili flager
  • Salt og peber
  • 2 dåser tomatkoncentrat af 140 g
  • 5 dåser vand (brug dåserne fra tomatkoncentrat)
  • 2 okse bouillon terninger

Til mosen skal du bruge:

  • 2 store blomkål
  • 25 g smør
  • 2 dl fløde
  • 200 g ost (jeg har brugt en fedtfattig)
  • 1 spsk muskatnød
  • Salt og peber

Start med at koge blomkålen mør.

Hak løg og gulerod i en foodprocessor eller mini hakker. Steg nu oksekød og grøntsager, kom krydderierne ved. Tilsæt tomatkoncentrat og vand. Kog det igennem og tilsæt bouillon terningerne. Smag det til med salt og peber. Kom sovsen i et fad.

Hæld vandet fra kålen. Tilsæt smør, fløde, ost og krydderier. Blend det med en stavblender. Kom mosen over kødet. Stil fadet i ovnen i Ca 35 minutter ved 200 grader.

20170925_172021

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *