Æblekage med nødde crunch

IMG_20170924_135405_820

Æblemand kom indenfor, æblemand kom indenfor, har du nogle æbler med til mig i dag.

Jeg har leget med en traditionel gammeldags æblekage. Jeg har tilføjet den et strejf af lidt varme og crunch.

Du kan vælge at lave dine makroner selv.

Så skal du bruge:

  • 50 g mandler
  • 150 g sukker
  • 1 æggehvider
  • 1 tsk mandelessens

Kom mandlerne i en minihakker,  mal dem til mel. Kom sukker og æg i hakkeren og kør dem sammen med mandlerne i et par minutter. Tilsæt mandelessens og bland det med. Kom massen i en sprøjtepose og lav små toppe på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 150 grader i 30 minutter.

Til æblegrøden skal du bruge:

  • 1300 g skrællede æbler i tern
  • 170 g sukker
  • 1.5 dl vand
  • 3 tsk vaniljesukker

Kom æbler ernæring og de andre ingredienser i en gryde. Lad det simre ved svag varme i Ca 45 minutter. Rør i det undervejs. Køl det af.

Til den krydrede nøddecrunch skal du bruge:

  • 100 g hasselnødder
  • 2 spsk honning
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk smør
  • Ekstra kanel til drys

Kom alle ingredienser i en pande. Rør hele tiden rundt. Lad det småkoge til honningen klistre godt til nødderne. Kom nødderne på noget bagepapir og drys med kanel. Lad nødderne køle helt af, før de hakkes groft.

20170924_132346

Pisk 3 dl fløde med lidt sukker og vaniljesukker.

Nu skal kagen “lægges sammen”. Kom en spsk æblemos i et glas. Knus et par makroner henover. Kom et par tsk crunch over. Gentag det hele igen. Afslut med en klat flødeskum som drysses med lidt kanel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *