Grøntsager kan kamufleres, så de bliver et hit hos hele familien.
Ofte bliver jeg spurgt om retter til børn. Efter min mening er alle retter børneretter. Serverer man kun pølser og pomfritter for sine børn, så går de glip af en verden af smage.
Når det så er sagt, så kan man også Spice de traditionelle børnevenlige retter op, så de bliver en smagsoplevelse fremfor et kedeligt måltid.
Jeg har lavet en smagfuld og nem udgave af retten Lady og vagabonden.
Du skal bruge:
Til kødbollerne:
- 450 g hakket kyllingekød
- 1 løg (fint hakket, jeg gør det i minihakkeren)
- 1 æg
- 1/2 dl rasp
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peber.
- Fedtstof til stegning.
Kom alle ingredienserne i en skål og bland dem. Jeg bruger altså hænderne til denne opgave. Kom fedtstof i en dyb pande. Form kødbollerne. Jeg bruger en barneske, og laver dem i størrelse med en stor hoppebold. Steg kødbollerne, og hold dem varme i ovnen. Gem stege fedtet fra kødbollerne, lad være med at vaske panden af.
Til sovsen skal du bruge:
- 1 løg
- 1/2 peberfrugt
- 2 stængler bladselleri
- 2 store gulerødder
- 1 dåse hakkede tomater (400 ml) (Kom lidt vand i dåsen og kom vandet i panden)
- 1 tsk paprika
- 1 spsk hvidløgspulver
- 1 drys chili flager
- 1 spsk sukker
- 1 dl fløde
- 100 g flødeost naturel (jeg bruger en light)
- Salt og peber
Kom alle grøntsager i en minihakker. Hak dem helt fint, så de er næsten helt blandede. Kom grøntsagerne i panden hvor stege fedtet fra kødbollerne er. Steg grøntsagerne let. Kom paprika, hvidløgspulver og chili ved. Kom tomaterne, vandet og fløden ved. Giv det et opkog. Tilsæt flødeosten. Herefter blender jeg sovsen helt fint. Jeg smager til med salt og peber. Til slut kommer jeg kødbollerne i sovsen. Retten kan nu serveres med spaghetti og evt revet ost.