Sæsonen for squash er i gang. Hvorfor ikke bruge dem i en sundere udgave af squashkagen.
Kage lyder altid så forbudt, men hvorfor ikke lade det indgå som en del af en varieret kost.
Du skal bruge:
- 150 g farin eller sukrin gold
- ½ dl olie
- 4 æg (L)
- 200 g havremel (jeg blender bare 200 g havregryn)
- 150 g hvedemel
- 1½ tsk. vaniljesukker
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- 1½ tsk. natron
- 2½ tsk. kanel
- 1½ dl kærnemælk
- 350 g squash revet groft
Pynt til squashkagen:
- 100 g flydende smør
- 100 g flormelis eller sukrin flormelis
- 200 flødeost neutral, du kan med fordel bruge en light
- 1 tsk vanilje aroma
- Lidt grøn frugtfarve
- Evt. hasselnødder, mandlet og valnødder ristet på panden med lidt kanel
Start med at tænde ovnen på 175 varmluft.
Pisk farin(sukrin), olie og æg til en luftig masse. Bland alle de tørre ingredienser. Bland nu skiftevis de tørre ingredienser og kærnemælk i æggemassen. Rør herefter den revne squash i dejen. Beklæd en bradepande med bagepapir. Kom dejen i bradepanden (Ca 25*30 cm). Kom kagen i den varme ovn i Ca 45 minutter.
Rør alle ingredienserne sammen til smør cremen. Stil den på køl.
Når kagen er afkølet kommes smør cremen på. Jeg kom også nøddeknas på kagen.
I Sense vil denne opskrift dække alle håndfulde. Jeg vil dog stadig tælle et stykke kage på 4*4 cm som kage. Hvis man deler det ud på de andre håndfulde vil jeg tælle et stykke for 1/3 spisekasse.