Ricotta smager super skønt i pastaretter.
Jeg har eksperimenteret med en pastaret med ricotta. Mine børn var ret begejstrede for den.
Til 6 personer skal du bruge:
- 400 g pasta (store muslinger)
- 500 g ricotta
- 350 g skinke i strimler
- 200 g friskost (jeg bruger en light)
- 100 g parmesanost
- 3 spsk hakket persille
- Salt og peber
Til sovsen:
- 80 g smør
- 3 spsk mel
- 1 liter mælk
- 2 tsk revet muskatnød
- Salt og peber
- 200 g revet ost (jeg bruger light
Ost til at gratinere retten med.
Jeg har købt nogle store pasta muslinger. Dem startede jeg med at koge til de var nok.
Alle ingredienser til fyldet blev rørt sammen.
Til sovsen smeltede jeg smør og rørte melet i. Jeg tilsatte mælk og kogte det godt igennem. Jeg kom krydderierne i. Til sidst kom jeg osten i, og lod den smelte.
Kom sovsen i et fad. Gem lidt af sovsen til senere. Så skal muslingerne fyldes med ricotta fyldet.
Læg de fyldte muslinger i rækker i fadet, stik dem ned i sovsen. Hæld resten af sovsen over pastaen.
Drys med revet ost. Kom fadet i ovnen i 30 minutter ved 200 grader.