Gratin med ricotta-fyldt pasta

IMG_20170911_175731_483

Ricotta smager super skønt i pastaretter.

Jeg har eksperimenteret med en pastaret med ricotta. Mine børn var ret begejstrede for den.

Til 6 personer skal du bruge:

  • 400 g pasta (store muslinger)
  • 500 g ricotta
  • 350 g skinke i strimler
  • 200 g friskost (jeg bruger en light)
  • 100 g parmesanost
  • 3 spsk hakket persille
  • Salt og peber

Til sovsen:

  • 80 g smør
  • 3 spsk mel
  • 1 liter mælk
  • 2 tsk revet muskatnød
  • Salt og peber
  • 200 g revet ost (jeg bruger light

Ost til at gratinere retten med.

20170911_155952

Jeg har købt nogle store pasta muslinger. Dem startede jeg med at koge til de var nok.

Alle ingredienser til fyldet blev rørt sammen.

20170911_161750

Til sovsen smeltede jeg smør og rørte melet i. Jeg tilsatte mælk og kogte det godt igennem. Jeg kom krydderierne i. Til sidst kom jeg osten i, og lod den smelte.

Kom sovsen i et fad. Gem lidt af sovsen til senere. Så skal muslingerne fyldes med ricotta fyldet.

20170911_163804

Læg de fyldte muslinger i rækker i fadet, stik dem ned i sovsen. Hæld resten af sovsen over pastaen.

20170911_165053

Drys med revet ost. Kom fadet i ovnen i 30 minutter ved 200 grader.

20170911_173439

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *