Mac ‘N’ cheese med blomkål

IMG_20170901_181639_861

Hvilke børn elsker ikke pasta? Og grøntsager er en “nødvendighed”.

Jeg har lavet en traditionel pastaret en smule om. Jeg har nemlig tilføjet grøntsager, og det fungerer rigtig godt sammen.

Til 4 personer skal du bruge:

  • 250 g fuldkorns makaroni
  • 1 blomkål i små buketter
  • 1 stort løg i tern
  • 50 g smør
  • 50 g mel
  • 6.5 dl mælk
  • 300 g revet ost. Jeg brugte gauda og emmentaler
  • 1.5 spsk dijonsennep
  • 2 tsk revet muskatnød
  • Salt og peber
  • Et bundt forårsløg i skiver
  • 50 g rasp
  • 50 g parmesanost

Start med at koge pastaen i Ca 10 minutter. Tilsæt herefter blomkålsbuketterne. Lad dem koge med i et par minutter. Hæld vandet fra. I en anden gryde brunes løgene i smøret. Tilsæt mel. Lav en opbagning.  Tilsæt mælk lidt efter lidt imens der piskes, kog sovsen op. Tilsæt sennep, muskatnød og ost. Smag til med salt og peber. Kom forårsløg, pasta og blomkål i sovsen. Vend det godt sammen. Kom blandingen i et ovnfast fad. Bland parmesanost og rasp, drys det over retten. Kom det i en forvarmet ovn ved 200 grader i 30 minutter.

20170901_174340

Jeg serverede skinke til vores Mac ‘N’ cheese. Det passer rigtig godt til denne ret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *