Blommekage

IMG_20170828_190802_507

Der er sæson for blommer, så hvorfor ikke bruge dem på en kage.

For nogle år siden fik jeg opskriften på en blommekage fra Lagkagehuset. Jeg har ændret lidt på opskriften i løbet af årene, så den passer til vores familie.

Til denne kage skal du lave 4 forskellige elementer. Du skal lave en kagecreme, en crumble, en kagedej og en remonce. Og så skal du selvfølgelig bruge blommer.

Start med at lave kagecremen. Du skal bruge:

  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 3 dl mælk
  • 1 spsk maizenamel

Kom maizena i en kop og rør det ud i lidt mælk. Kom resten af mælken, æggeblommer, sukker og vaniljesukker i en gryde. Varm det op under konstant omrøring. Når blandingen koger, kommes maizena blandingen i. Rør i det, og lad det småkoge et par minutter. Køl cremen af.

Lav nu crumblen. Du skal bruge:

  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 150 g mel.

Ingredienserne skal bare smuldres sammen med fingrene.

Kom bagepapir i en springform. Kom crumblen i formen.

20170827_131149

Nu skal kagedejen laves. Du skal bruge:

  • 150 g smør
  • 150 g rørsukker
  • 3 æg
  • 150 g mel
  • 1 tsk bagepulver

Pisk sukker og smør luftigt. Pisk æggene i et af gangen. Rør mel og bagepulver i. Kom dejen over crumblen.

20170827_134319

Kom den kolde kagecreme i en sprøjtepose. Sprøjt cremen ned i dejen i cirkler.

20170827_134859

Nu mangler remoncen. Du skal bruge:

  • 100 g blødt smør
  • 100 g brun farin
  • 4 tsk kanel

Rør det hele sammen. Kom massen i sprøjteposen fra før. Sprøjt nu remoncen ned i kagecremen.

20170827_135252

Med en kødnål eller grillspyd trækkes remonce og kagecreme sammen.

20170827_135336

Nu skal blommerne i. Jeg brugte 7 blommer. Jeg delte blommerne i 6 dele. Blommerne fordeles på kagen. De trykkes let ned i cremen.

20170827_135906

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 200 grader i en time. Efter Ca 30-40 minutter kommer jeg stanniol over kagen.

20170827_165654

Pynt kagen med flormelis.

20170827_170342

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *