Der er sæson for blommer, så hvorfor ikke bruge dem på en kage.
For nogle år siden fik jeg opskriften på en blommekage fra Lagkagehuset. Jeg har ændret lidt på opskriften i løbet af årene, så den passer til vores familie.
Til denne kage skal du lave 4 forskellige elementer. Du skal lave en kagecreme, en crumble, en kagedej og en remonce. Og så skal du selvfølgelig bruge blommer.
Start med at lave kagecremen. Du skal bruge:
- 2 æggeblommer
- 2 spsk sukker
- 1 spsk vaniljesukker
- 3 dl mælk
- 1 spsk maizenamel
Kom maizena i en kop og rør det ud i lidt mælk. Kom resten af mælken, æggeblommer, sukker og vaniljesukker i en gryde. Varm det op under konstant omrøring. Når blandingen koger, kommes maizena blandingen i. Rør i det, og lad det småkoge et par minutter. Køl cremen af.
Lav nu crumblen. Du skal bruge:
- 50 g smør
- 50 g sukker
- 150 g mel.
Ingredienserne skal bare smuldres sammen med fingrene.
Kom bagepapir i en springform. Kom crumblen i formen.
Nu skal kagedejen laves. Du skal bruge:
- 150 g smør
- 150 g rørsukker
- 3 æg
- 150 g mel
- 1 tsk bagepulver
Pisk sukker og smør luftigt. Pisk æggene i et af gangen. Rør mel og bagepulver i. Kom dejen over crumblen.
Kom den kolde kagecreme i en sprøjtepose. Sprøjt cremen ned i dejen i cirkler.
Nu mangler remoncen. Du skal bruge:
- 100 g blødt smør
- 100 g brun farin
- 4 tsk kanel
Rør det hele sammen. Kom massen i sprøjteposen fra før. Sprøjt nu remoncen ned i kagecremen.
Med en kødnål eller grillspyd trækkes remonce og kagecreme sammen.
Nu skal blommerne i. Jeg brugte 7 blommer. Jeg delte blommerne i 6 dele. Blommerne fordeles på kagen. De trykkes let ned i cremen.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 200 grader i en time. Efter Ca 30-40 minutter kommer jeg stanniol over kagen.
Pynt kagen med flormelis.