Blomkålsfritter

20170811_175933

Vi får også fastfood herhjemme. Mine unger er som de fleste andre børn, de vil gerne have pomfritter.

Jeg laver altid en pose pomfritter i ovnen. Men jeg laver også blomkålsfritter. Og faktisk er ungerne også vilde med dem.

Min mindste datter går ombord i skålen med resterne, når vi andre er færdige med at spise.

20170811_180417

Til blomkålsfritter bruger jeg:

  • 1.5 blomkålshoved
  • Olie
  • Røget paprika
  • Salt

Skær blomkålen i buketter. Vask blomkålen. Tør kålen i et viskestykke. Kom kålen på en bageplade med bagepapir. Kom blomkålsbuketterne på pladen, hæld lidt olie over kålen. Vend buketterne, så der er lidt olie på alle buketter. Drys røget paprika over kålen.

20170811_161951

Kom kålen i en forvarmet ovn ved 200 grader. Kålen skal have 30 minutter. Drys lidt salt over kålen inden servering.

IMG_20170811_175101_070

Sensefordelingen:

  • Hf1 og 2: blomkål
  • Hf3: kylling
  • Hf4: brød
  • Fedt: olie og smør

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *