Vi får også fastfood herhjemme. Mine unger er som de fleste andre børn, de vil gerne have pomfritter.
Jeg laver altid en pose pomfritter i ovnen. Men jeg laver også blomkålsfritter. Og faktisk er ungerne også vilde med dem.
Min mindste datter går ombord i skålen med resterne, når vi andre er færdige med at spise.
Til blomkålsfritter bruger jeg:
- 1.5 blomkålshoved
- Olie
- Røget paprika
- Salt
Skær blomkålen i buketter. Vask blomkålen. Tør kålen i et viskestykke. Kom kålen på en bageplade med bagepapir. Kom blomkålsbuketterne på pladen, hæld lidt olie over kålen. Vend buketterne, så der er lidt olie på alle buketter. Drys røget paprika over kålen.
Kom kålen i en forvarmet ovn ved 200 grader. Kålen skal have 30 minutter. Drys lidt salt over kålen inden servering.
Sensefordelingen:
- Hf1 og 2: blomkål
- Hf3: kylling
- Hf4: brød
- Fedt: olie og smør