Farserede blomkålsbuketter

13902221_10154375436435879_1938154850_o

Disse farserede blomkålsbuketter er et hit herhjemme, især hos mine de to små, som begge kan spise en hel hver.

Jeg hører tit fra andre forældre, at deres børn ikke spiser grøntsager. Herhjemme er grøntsager et hit, og vi spiser det til hvert måltid. Men grøntsager behøver ikke være kedelige, og det er disse frikadeller med overraskelser heller ikke.

Jeg har lavet en almindelig frikadelle fars, i hvert fald næsten, jeg har brugt hakket kyllingekød i stedet for svinekød. Og jeg har brugt kryddersalt i stedet for almindelig bord salt.

Jeg har lige dampet mine blomkålsbuketter lidt og ladet dem køle af.

13663589_10154375435385879_443390032_o

Nu skal man bare pakke blomkålen ind med fars, så det danner små boller

13900900_10154375435935879_35002743_n

Man må ikke kunne se blomkålen igennem farsen, der skal ligge ca 1/2 cm fars rundt om kålen.

13681721_10154375436010879_1446259664_o

Kom herefter bacon rundt om farsbollen, jeg har brugt 2 skiver til hver bolle.

13866994_10154375436110879_218558031_n

Herefter har jeg penslet bollerne med barbequesovs. Du kan vælge at lave den selv eller bruge din købe favorit. Nu er bollerne klar til at komme i ovnen ved 200 grader i 45 min.

 

13882324_10154374895900879_4199232289599344961_n

Sense fordelingen for dette måltid:

  • Hf1 og 2: ærter og blomkål
  • Hf3: kyllingekød og bacon
  • Hf4: Kartofler
  • fedt: smør
  • Mælk til sovsen
  • Smagsgiver: barbequesovs

 

2 meninger om “Farserede blomkålsbuketter”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *