Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker salater og brød. I denne kombination elsker jeg det endnu mere.
Jeg bor på landet, og jeg skal altid køre efter mit fastfood. Derfor ender det altid med, at jeg laver det selv. Det bliver det bestemt ikke dårligere af.
Opskriften her er til 2 dage. For ja, brødet kan faktisk godt lunes i ovnen dagen derpå. Hvis du kun vil have til en dag, så halverer du selvfølgelig bare det hele.
Til 16 fladbrød skal du bruge:
- 7 dl vand
- 50 g gær
- 350 g tipo 00 mel
- 350 g hvedemel med fuldkorn (den fra Finax)
- 350 g hvedemel
- 2 tsk salt
Rør gæren ud i vandet. Kom de 2 specialmel i samt salten. Rør herefter hvedemel i lidt af gangen. Kom dejen ud på et bord med mel. Ælt dejen godt, til den er lækker smidig og sej. Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve en time med et viskestykke over. Del dejen i 16 stykker.
Form små boller. Rul bollerne flade. De skal være helt tynde. Ca 4 mm.
Varm en pande op. Kom en af de flade “pandekager” på panden, det skal være uden fedtstof. Bag den i Ca 1 minut på hver side. Brødene bobler/hæver op.
Gentag til alle brød er bagt.
Til de krydrede kyllingedeller skal du bruge:
- 900 g hakket kyllingekød
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 små dl rasp
- 2 små æg
- 2 spsk hvedemel
- 1 tsk peber
- 2 tsk salt
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk karry
Hak løg og hvidløg meget fint, jeg bruger min minihakker. Rør alle ingredienserne til dellerne sammen. Form nu aflange deller og steg dem i noget fedtstof.
Hold dellerne varme i ovnen.
Til dressingen skal du bruge:
- 5 dl cremefraiche
- 1 bundt purløg klippet i stykker
- 2 fed presset hvidløg
- 1 stor spsk hakket mynte blade
- 2 spsk citronsaft
- Friskkværnet peber
- 1 tsk salt
Rør alle ingredienserne sammen.
Jeg serverede blandet grønt til.
Sensefordelingen:
- Hf1 og 2: spidskål, tomat, agurk, løg og spirer
- Hf3: kyllingedeller
- Hf4: brød og der er 2 håndfulde
- Dressing
Tak for mad! Det smagte virkelig herligt – og fladbrødene lykkedes nogenlunde … jeg forstår ikke rigtig hvorfor nogle af dem hævede ligeså flot, som det, du har taget billede af mens andre hævede meget spredt – hvilke erfaringer har du gjort dig med det?