Kage behøver ikke altid koste vildt meget på vægten.
Min familie elsker kage, og det piner mig altid meget, at jeg ikke kan spise det sammen med dem. Men det kan jeg nu. Denne gulerodskage koster nemlig ikke det vilde på vægten.
Du skal bruge:
- 4 æg
- 2 dl sukrin gold
- Havremel lavet af 3.5 dl blendet havregryn
- 1.5 tsk natron
- 2 tsk vaniljepulver eller vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- 2 små tsk kanel
- 5 revne gulerødder
- 2 store spsk kokosolie uden smag
Til ostecremen skal du bruge:
- 50 g smeltet smør
- 200 g friskost natural
- 2 tsk vanilje aroma
- 60 g sukrin melis
- Revet skal af en lime
- 3 spsk cremefraiche
Start med at tænde ovnen på 200 grader. Pisk æg og sukrin luftig. Rør forsigtig havremel, bagepulver, natron, vanilje og kanel i. Vend gulerødderne og den smeltede kokosolie i dejen. Kom dejen i en smurt form. Bag kagen i Ca 40-45 minutter.
Lad kagen køle af. Rør imens ingredienserne til ostecremen sammen. Når kagen er kølet af kommes cremen på kagen.
I Sense kan man sagtens spises et stykke kage. Den tæller både for alle ting i en spisekasse. Men et stykke svarer ikke til en spisekasse (alt efter størrelse på stykket).