Hjemmelavet pizza behøver ikke koste vildt meget.
Om sommeren elsker vi, at lave pizza på grillen. Nogle gange laver vi en virkelig nem og billig pizza, nemlig kartoffelpizza.
Jeg laver altid en stor portion dej. Jeg laver pizza af noget af det. Ellers bliver der lavet pesto brød, hvidløgsbrød eller andet af resten af dejen.
Til dejen bruger jeg:
- 25 g gær
- 1 liter kold vand
- 3 tsk salt
- 15 spsk olivenolie
- 500 g fuldkorns durummel
- 1 kg tippo hvedemel
Opløs gæren i vandet. Tilsæt olie og salt. Tilsæt melet lidt af gangen. Stil dejen til hævning i minimum 3 timer.
Til fyldet bruger jeg kartofler, som jeg skærer i tynde skiver. Jeg laver en blanding af olie, presset hvidløg, salt, peber og rosmarin. Desuden bruger jeg oregano og revet parmesanost.
Jeg ruller dejen ud. Pensler dejen med olieblandingen. Et fint tyndt lag af kartofler kommes på. Kartoflerne pensles ligeledes med olieblandingen. Pizzaen drysses med parmesanost og oregano.
Hvis du laver dem på grillen, så skal stenen varmes godt inden pizzaen kommes på.
Laves pizzaen i ovnen, tænder ovnen på 275 grader varmluft. Pizzaen kommes på en plade med bagepapir. Hold øje med pizzaen.