Der findes ikke noget bedre end friskbagte boller til morgenmad.
Mine de to store er gået på sommerferie, dvs. De har lidt mere tid om morgenen. Jeg har lavet dej til koldhævede boller, så de kan få friskbagte boller hver dag i den kommende uge. Ja du læste rigtigt, friskbagt brød i en hel uge. Dejen kan nemlig sagtens holde sig i køleskabet i en uge.
Til 20-24 boller skal du bruge:
- 1 liter koldt vand
- 50 g gær
- 2 spsk sirup
- 2 tsk salt
- 100 g havregryn
- 100 g solsikkekerner
- 200 g grahamsmel
- 200 g fuldkornshvedemel
- 300 spelt mel (du kan bruge hvedemel)
- 300 g hvedemel
Start med at røre gæren ud i vandet. Tilsæt sirup og salt. Rør mel og kerner i lidt af gangen. Dejen er fugtig, det skal den være. Sæt låg eller film på din skål, og stil den i køleskabet i minimum 12 timer.
Dejen bobler op i løbet af natten.
Tænd for ovnen på højeste varme med varmluft. Kom bagepapir på en plade. Med en ske sættes nu boller på pladen. Drys bollerne med lidt havregryn.
Skru ovnen ned på 225 grader. Bag bollerne i 15 minutter.
Som sagt kan dejen holde i en uges tid i køleskabet, og man kan derfor få friskbagte boller hver dag.
1 bolle svarer til 2 hf4 efter Sensefordelingen.