Hvide asparges er en herlig spise, og ikke svær at tilberede.
Det er slet ikke så svært, at tilberede hvide asparges. Der er derfor ingen undskyldning for, ikke at nyde den lidt eksklusive grøntsag.
Hvide asparges skal skrælles. Man skræller dem fra hovedet og ned til roden. Enden, altså roden af aspargesen knækkes af. Trevler aspargesen, så skal man skrælle lidt dybere.
De skrællede asparges kommes i en gryde med vand, salt og lidt citronsaft. Når vandet koger, koges aspargesene i 3-8 minutter alt efter størrelse. Tynde asparges Ca på tykkelse med en lillefinger koges i 3 minutter. Helt tykke asparges koges i 8 minutter.
Jeg serverede mine asparges sammen med pandestegt laks vendt i birkes på kødsiden. Dertil nye kartofler og hollandaise.
Sensefordelingen:
- Hf1 og 2: asparges
- Hf3: laks
- Hf4: kartofler
- Fedt: smør og birkes
- Mælk i sovsen