Skyr brulee

IMG_20170604_185901_595

Det kan være så nemt, at imponere gæsterne. Denne dessert gør det ekstra nemt.

Creme brulee er en elsket dessert her i huset. Mening dag blev den lavet lidt anderledes. Jeg havde nemlig noget skyr, som skulle bruges.

Til 8 personer skal du bruge:

  • 8 æggeblommer
  • 100 g honning, det skal være blødt
  • 1 stor tsk vaniljepulver
  • 400 g skyr, jeg brugte den med vanilje
  • 1.5 dl fløde, det skal være piskefløde
  • Rørsukker til pynt

Pisk æggeblommer og honning. Tilsæt skyr, vaniljepulver og fløde. Pisk det godt sammen. Kom blandingen i ramekiner. Kom formene i en forvarmet ovn ved 125 grader. Bag blandingen i 30 minutter. Blandingen må ikke begynde at boble, så skal der skrues ned for varmen. Blandingen skal ikke være fast, når den kommer ud af ovnen. Den skal være blævrende. Stil formene i køleskabet i minimum 3 timer.

Ved servering kommes en lille spsk rørsukker ovenpå cremen. Med en brænder brændes sukkeret let.

20170604_184159

Pas på det ikke får for meget. Bevæg brænderen og lad sukkeret boble af, før det får mere varme.

20170604_184242

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *