Sommer på glas. Det lyder næsten for godt til, at være sandt.
Men sommer på glas, det er lige præcis hvad jeg har. Jeg har nemlig lavet syrensukker. Hver gang jeg åbner glasset, så kan jeg dufte sommer.
Syrensukker kan bruges til mange ting. Jeg elsker det på mine pandekager.
Det er så nemt at lave. Det kræver blot to ingredienser, sukker og syrener. Fordelingen er en til en. Så bruger du en dl sukker, så skal du også bruge en dl syren blomster.
Start med at vaske dine syrener godt. Du må ikke bruger blomster som har stået ved vejkanten eller som er sprøjtet. Pluk alle de små blomster af stænglen. Undgå alt det grønne.
Vask blomsterne igen. Tag blomsterne op, og fordel dem på et rent viskestykke, dup blomsterne tørre.
Kom en dl sukker og en dl blomster i en hakker eller en foodprocessor. Kør det igennem til alle blomster er “væk”. Fordel det våde sukker på en bageplade med bagepapir. Lad sukkeret stå og tørre i et par dage.
Klumper sukkeret, så kør det en tur i hakkeren.