Syrensirup

IMG_20170528_162234_264

I dag har min søde mand været på jagt efter syrener. Syrener kan andet end at pynte i vaserne.

Syrener dufter dejligt, men du må ikke sove i et rum med syrener. Det skulle give ubehag og hovedpine. Til gengæld kan du bruge dine syrener til madlavning.

Jeg har lavet syrensirup, det kan man bruge ovenpå skyr, i kager, i et glas danskvand. Kun fantasien sætter grænser.

Du skal sørge for at finde syrener, som ikke står ved alt for befærdet vej, og steder hvor der sprøjtes med gift.

IMG_20170528_125152_960

Jeg har brugt:

  • 15 store klaser syrener
  • 750 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1.5 dl citronsaft
  • 2 spsk vand
  • 1 liter vand

Start med at komme grenene med syrener i en spand med koldt vand og vask dem. Ryst dem fri for vand. Klip blomsterne af grenene, det gør ikke noget, at der er lidt stilk med.

Bring vandet, citronsaft, sukker og vaniljesukker i kog. Hæld blomsterne i vandet. Lad det koge under låg i 15 minutter. Si vandet fra. Kom vandet tilbage i gryden. Lad det nu små koge uden låg i Ca en time. Til sidst vil massen begynde at boble. For holdbarhedens skyld tilsættes et par spsk atamon.

Hæld sirupen i skoldede glasflasker. Opbevar det på køl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *