Amaretto brownie med jordbærmousse

IMG_20170521_115517_697

Ældste datteren havde fødselsdag sidste weekend. Hun ønskede sig en kage med jordbær og masser af chokolade.

Jeg havde lige været et smut i Tyskland, hvor jeg var kommet til at købe en flaske Amaretto, men jeg havde ingen ide om, hvad jeg skulle bruge det til, blot at det skulle bruges i en kage. Resultatet blev denne sommerkage.

Kagen laves dagen før den skal serveres.

Til bunden skal du bruge:

 • 200 g mørk chokolade
 • 175 g smør
 • 200 g rørsukker
 • 4 æg
 • 75 g hvedemel
 • 1/4 tsk salt
 • 1/2 dl amaretto
 • 100 g marcipan i små tern og 1 spsk hvedemel
 • 50 g grov hakkede hasselnødder
 • 50 g grov hakkede valnødder

Start med at smelte smøret. Hak chokoladen groft, og smelt den i smøret. Pisk æg og sukker luftigt og hvidt. Vend forsigtig blandingen af smør og chokolade i æggemassen. Rør forsigtig saltet i. Sigt melet og vend det forsigtig i blandingen. Vend amaretto i blandingen, lidt af gangen. Kom marcipanen i en lille skål, vend marcipanen i en spsk hvedemel, så der er mel rundt om al marcipanen. Kom marcipanen og nødderne i dejen. Rør forsigtigt rundt. Sprøjt en springform med fedtstof. Kom bagepapir i springformen, så det går op om kanten. Kom dejen i formen. Sørg for at marcipan og nødder bliver jævnt fordelt. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader i Ca 45 minutter. Prik i kagen, for at se om den er nok. Køl kagen af. Når kagen er afkølet fjernes springformen. Og kagen sættes på fadet man vil servere den på.

Jeg har en kagering jeg bruger når jeg skal bygge en kage op i højden. Men man kan også bare bruge ringen fra springformen. Vigtigst af alt er, at man har kagefolie til næste skridt. Kom kagefolie i din kagering eller i springformens ring, og sæt den over kage bunden.  Så er vi klar til næste skridt.

Til jordbærmoussen skal du bruge:

 • 6 blade husblas
 • 400 g jordbær fra frost
 • Korn fra 1 vaniljestang og 1 spsk sukker til at mase kornene ud med
 • 50 g sukker
 • 1 spsk citronsaft
 • 3 dl fløde
 • Desuden bruges friske jordbær i skiver til at pynte kanten af kagen.

Læg husblassen i blød i koldt vand i Ca 10 minutter. Kom jordbær, sukker, citronsaft og vaniljen i en gryde. Bring det i kog, skru ned og lad det simre til jordbærrene er møre. Blend massen med en stavblender, så der ikke længere er klumper i “sovsen”. Vrid vandet af husblassen og opløs den i den lune jordbærsovs. Pisk fløden til skum. Vend lidt af jorbærsovsen i fløden, fortsæt til al sovsen er brugt.

Tag dine jorbær skiver og sæt dem i kanten af din form ovenpå kagen. Bruger du kagefolie, som jeg anbefaler, så klistrer jordbærrene sig fast på denne.

20170520_131800

Hæld nu forsigtig jordbærmoussen i formen. Tryk formen ned på serveringsfadet, så den lidt tynde mousse i flyder ud fra formen. Stil det hele i køleskabet til næste dag.

Næste dag løsnes ringen fra kagen og folien trækkes forsigtig af moussen.

Til pynt til kagen har jeg brugt:

2 dl fløde pisket til skum. Fløden har jeg fordelt på toppen af kagen i et jævnt lag.

Jeg har brugt jordbær, hindbær og blåbær og en masse forskelligt chokolade til pynt.

IMG_20170526_081300_159


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *