Sommer på terrassen og rabarbermojitos i glasset.
Sommer er den bedste tid på året. Jeg elsker at sidde på terrassen, ungerne leger og hygger ud. Jeg elsker sommer, og jeg elsker rabarber. Terrasse og kolde drinks elsker jeg også. Så her kommer mit bud på en lækker sommerdrik.
Til et glas skal du bruge:
- 2 spsk hvid rom
- 1 spsk limesaft
- 3-4 spsk rabarber sirup
- Isterninger
- 1.5 – 2 dl danskvand
- Mynte blade
Hvor får man fat i rabarber sirup? Det laver man da selv.
Til en flaske sirup skal du bruge:
- 1 kg rabarber skåret i tynde skiver
- 200 g rørsukker
- 2.5 dl vand
Kog rabarberen under låg i 30 minutter. Lad det køle af. Si væden fra. Rabarberen, altså kødet, kan spises ovenpå skyr. Skold en flaske med kogende vand og atamon. Hæld væden heri og stil i køleskab. Sirupen kan holde sig i op til 5 uger. Sirupen kan også bruges ovenpå skyr eller bare i danskvand/vand.