Sommer, sol og rabarber. Lun rabarberkage med cremefraiche, bør nydes på terrassen.
Denne kage kan også laves med hindbær og andre syrlige frugter. Men lige nu er det rabarber sæson, så denne gang faldt valget på disse.
Du skal bruge:
- 4 æg
- 4 dl sukker
- 100 g smeltet smør
- 5 dl hvedemel
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- Smør til formen
- Rasp til formen
- 8-10 rabarber stængler
- Sukker til drys
Rens rabarberen, skær dem i lige lange stykker, så de passer til bageformen. Drys rabarberen med sukker.
Lad dem stå imens dejen tilberedes.
Pisk æg og sukker luftigt. Hæld den smeltede smør i æggemassen imens der piskes. Kom vaniljesukker og bagepulver i. Rør hvedemelet i. Tag en form Ca 18*26 cm. Smør den med fedtstof og drys med rasp. Hæld dejen i formen. Læg rabarber stænglerne ned i dejen.
Hæld sukkeret som er tilovers fra rabarberen over kagen. Bag den i en forvarmet ovn ved 200 grader i 45 minutter.
Jeg serverer cremefraiche rørt med sukker og vanilje til. Kagen smager bedst lun, men kan også sagtens spises kold.